Bysants

bysants
Ca. 1 minutters lesetid

Bysants, eller Byzantium, var senteret for det bysantinske riket, også kalt østromerriket. Riket ble grunnlagt av Konstantin den store i 330 e.Kr., og varte i over 1000 år.

Det bysantinske riket ble opprettet av Konstantin den store etter hans seier i slaget ved Milvian Bridge i 312. Han etablerte en ny hovedstad i Bysants, senere kalt Konstantinopel, (nåtidens Istanbul), som ble kjent som “New Roma.”

I 330 overførte han lovlig keisertittelen til seg selv og hans arvinger fra Roma, som hadde vært under kontroll av hans vestromerske rike; fra nå av skulle keisere bli kronet i Konstantinopel i stedet for Roma.

P.S. Folk spør meg ofte, hvis jeg bare kunne velge EN bok å lese om romersk historie, hvilken ville det vært? Svaret mitt er alltid SPQR av Mary Beard. Dette er DEN BESTE BOKEN for å få en engasjerende og omfattende oversikt over romerne, og dekker 1,000 år av deres EPISKE historie. Enten du er helt fersk på temaet eller en ekspert er jeg sikker på at du vil like den. Klikk her for å lytte til den norske lydboken nå med en 100% GRATIS prøveperiode fra BookBeat!

Notis: Ved påmelding kommer du til å bli spurt om å oppgi bankkort, men dette er kun en formalitet. Kortet ditt blir ikke trukket noe som helst, og du kan fint avslutte medlemskapet før prøveperioden er over. Også: Hvis du bestemmer deg for å kjøre på og lytte til boken etter å ha klikket på lenken ovenfor kommer jeg til å motta en liten provisjon. OG… Som regel vil du motta et unikt tilbud. Vinn/vinn! Bøkene jeg anbefaler er de jeg personlig har lest og virkelig tror du kommer til å digge!

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Kanskje du vil bidra med den første?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *