Hektor

Hektor
Ca. 2 minutters lesetid

I Homers episke dikt, Iliaden, er Hektor en av hovedpersonene. Han er en trojansk prins, og den største krigeren for Troja i den trojanske krigen. Hektor er en modig og edel kriger som kjemper for familien og landet sitt. Han er en kjærlig ektemann og far, og blir respektert av alle som kjenner ham.

Hektor i den trojanske krigen

Hektor i den trojanske krigen

Hektor var sønn av kong Priamos og dronning Hecuba av Troja. Han ble oppvokst i det kongelige palasset og ble utdannet av de beste lærerne. Da Hektor var gammel nok, sluttet han seg til den trojanske hæren og steg raskt gjennom gradene for å bli en av deres beste krigere.

Hektor var en ekspert på både strategi og direkte kamp. Han var sterk og modig, og trakk seg aldri tilbake fra en kamp. Han var også en stor leder, og inspirerte sine menn til å følge ham inn i kamp.

Under den trojanske krigen var Hektor ansvarlig for å beseire mange greske krigere, inkludert Akilles’ venn Patroclus. Dette drapet førte til at Akilles søkte hevn mot Hektor. De to mennene kjempet mot hverandre i enkeltkamp, og Akilles gikk seirende ut. Etter å ha drept Hektor, bandt Akilles kroppen hans til en vogn og dro den rundt i byen Troja.

Kong Priamos tryglet Akilles om å løslate Hektors kropp slik at han kunne gi ham en skikkelig begravelse. Akilles ga etter for dette ønsket, og Hektor ble lagt til hvile med ære i hjemlandet.

Hva betyr Iliaden?

Hva betyr navnet Hektor?

Navnet Hektor finner sitt opphav i denne greske krigeren av Troja. Opprinnelsen til navnet er mest sannsynlig avledet fra ‘hektōr’, som betyr “fastholdende”, som innebærer en som er standhaftig og modig står på sitt.

Beskrevet som den edleste av krigere i Homers Iliaden, tjener Hektor som et symbol på styrke og utholdenhet når man møter motgang – egenskaper som fortsatt har stor verdi i dag.

Selv om han ble beseiret av Akilles i enkeltkamp, lever minnet hans videre som en av de mest heroiske skikkelsene i gresk mytologi.

P.S. Folk spør meg ofte, hvis jeg bare kunne velge EN bok å lese om romersk historie, hvilken ville det vært? Svaret mitt er alltid SPQR av Mary Beard. Dette er DEN BESTE BOKEN for å få en engasjerende og omfattende oversikt over romerne, og dekker 1,000 år av deres EPISKE historie. Enten du er helt fersk på temaet eller en ekspert er jeg sikker på at du vil like den. Klikk her for å lytte til den norske lydboken nå med en 100% GRATIS prøveperiode fra BookBeat!

Notis: Ved påmelding kommer du til å bli spurt om å oppgi bankkort, men dette er kun en formalitet. Kortet ditt blir ikke trukket noe som helst, og du kan fint avslutte medlemskapet før prøveperioden er over. Også: Hvis du bestemmer deg for å kjøre på og lytte til boken etter å ha klikket på lenken ovenfor kommer jeg til å motta en liten provisjon. OG… Som regel vil du motta et unikt tilbud. Vinn/vinn! Bøkene jeg anbefaler er de jeg personlig har lest og virkelig tror du kommer til å digge!

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Kanskje du vil bidra med den første?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *