Latin

latin
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ca. 1 minutters lesetid

Latin er et språk som ble snakket av gamle romere. Latin var en stor del av romerriket, og det ble en samlende kraft for mennesker over hele Europa. Det hadde dyp innvirkning på europeiske språk, som engelsk, fransk og spansk.

Det romerske språket Latin ble først snakket i Latium, et område i det sentrale Italia, hvorfra det spredte seg til andre deler av den italienske halvøya. Det ble en lingua franca for handel og diplomati, men tapte etter hvert sin utbredelse til andre språk som fransk og italiensk.

Latin er ikke lenger det internasjonale språket det en gang var. Likevel brukes det fortsatt noen steder, som i Vatikanstaten og ved universiteter, enten som en studieform, eller fordi det er en viktig del av kulturen deres.

P.S. Folk spør meg ofte, hvis jeg bare kunne velge EN bok å lese om romersk historie, hvilken ville det vært? Svaret mitt er alltid SPQR av Mary Beard. Dette er DEN BESTE BOKEN for å få en engasjerende og omfattende oversikt over romerne, og dekker 1,000 år av deres EPISKE historie. Enten du er helt fersk på temaet eller en ekspert er jeg sikker på at du vil like den. Klikk her for å lytte til den norske lydboken nå med en 100% GRATIS prøveperiode fra BookBeat!

Notis: Ved påmelding kommer du til å bli spurt om å oppgi bankkort, men dette er kun en formalitet. Kortet ditt blir ikke trukket noe som helst, og du kan fint avslutte medlemskapet før prøveperioden er over. Også: Hvis du bestemmer deg for å kjøre på og lytte til boken etter å ha klikket på lenken ovenfor kommer jeg til å motta en liten provisjon. OG… Som regel vil du motta et unikt tilbud. Vinn/vinn! Bøkene jeg anbefaler er de jeg personlig har lest og virkelig tror du kommer til å digge!

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Kanskje du vil bidra med den første?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *