Olympiske leker (antikken)

Olympiske leker (antikken)
Ca. 1 minutters lesetid

De gamle olympiske leker var en serie konkurranser som ble holdt mellom representanter for flere bystater og kongedømmer i antikkens Hellas. Disse lekene ble holdt til ære for Zevs, og premiene var opprinnelig kranser av olivenblader.

Det første registrerte OL fant sted i 776 f.Kr. i Olympia, og de fortsatte å holdes hvert fjerde år frem til 393 e.Kr. Over tid ble lekene stadig mer populære, med atleter som kom fra hele den antikke verden for å konkurrere. Lekene var også en måte for grekere å komme sammen og feire deres felles arv.

De olympiske leker spredte seg etter hvert til romerriket, hvor de ble ekstremt populære. Imidlertid ble spillene til slutt forbudt av den kristne keiseren Theodosius I i 393 e.Kr. Dette markerte slutten på de olympiske leker i antikken.

Selv om det ikke eksisterer lenger, beholder OL en viktig plass i vår historie og fortsetter å inspirere idrettsutøvere fra hele verden.

P.S. Folk spør meg ofte, hvis jeg bare kunne velge EN bok å lese om romersk historie, hvilken ville det vært? Svaret mitt er alltid SPQR av Mary Beard. Dette er DEN BESTE BOKEN for å få en engasjerende og omfattende oversikt over romerne, og dekker 1,000 år av deres EPISKE historie. Enten du er helt fersk på temaet eller en ekspert er jeg sikker på at du vil like den. Klikk her for å lytte til den norske lydboken nå med en 100% GRATIS prøveperiode fra BookBeat!

Notis: Ved påmelding kommer du til å bli spurt om å oppgi bankkort, men dette er kun en formalitet. Kortet ditt blir ikke trukket noe som helst, og du kan fint avslutte medlemskapet før prøveperioden er over. Også: Hvis du bestemmer deg for å kjøre på og lytte til boken etter å ha klikket på lenken ovenfor kommer jeg til å motta en liten provisjon. OG… Som regel vil du motta et unikt tilbud. Vinn/vinn! Bøkene jeg anbefaler er de jeg personlig har lest og virkelig tror du kommer til å digge!

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Kanskje du vil bidra med den første?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *