Livia

livia
Ca. 1 minutters lesetid

Livia var kona til Augustus, den første keiseren av Roma. Hun hadde en sterk og avgjørende innvirkning på romerriket.

Livia Drusilla ble født i 38 f.Kr. av Marcus Livius Drusus Claudianus, en romersk konsul og princeps senatus, og Livia Ocellina. Faren hennes døde da hun var fire år gammel, så hun ble oppdratt av moren. Livia giftet seg med Augustus i 37 f.Kr. og ble keiserinne av Roma i 27 f.Kr. etter ektemannens seier i slaget ved Actium.

Hun hadde tre barn fra ekteskapet med Augustus: Julia den eldre (født 2 f.Kr.), Julia den yngre (født 1 f.Kr.), og Marcus Claudius Marcellus (født 4 f.Kr.). Fra et tidligere ekteskap hadde hun sønnen Tiberius, som tok over keiserdømmet etter Augustus.

P.S. Folk spør meg ofte, hvis jeg bare kunne velge EN bok å lese om romersk historie, hvilken ville det vært? Svaret mitt er alltid SPQR av Mary Beard. Dette er DEN BESTE BOKEN for å få en engasjerende og omfattende oversikt over romerne, og dekker 1,000 år av deres EPISKE historie. Enten du er helt fersk på temaet eller en ekspert er jeg sikker på at du vil like den. Klikk her for å lytte til den norske lydboken nå med en 100% GRATIS prøveperiode fra BookBeat!

Notis: Ved påmelding kommer du til å bli spurt om å oppgi bankkort, men dette er kun en formalitet. Kortet ditt blir ikke trukket noe som helst, og du kan fint avslutte medlemskapet før prøveperioden er over. Også: Hvis du bestemmer deg for å kjøre på og lytte til boken etter å ha klikket på lenken ovenfor kommer jeg til å motta en liten provisjon. OG… Som regel vil du motta et unikt tilbud. Vinn/vinn! Bøkene jeg anbefaler er de jeg personlig har lest og virkelig tror du kommer til å digge!

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Kanskje du vil bidra med den første?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *