Diokletians Palass

Diokletians Palass
Ca. 1 minutters lesetid

I det gamle Roma bygde keiser Diokletian et overdådig palass for seg selv og hoffet sitt, nå kjent som Diokletians Palass. Palasset lå i byen Split, på den dalmatiske kysten av det som nå er Kroatia. Byggingen startet i år 298 e.Kr., og det antas at palasset sto ferdig rundt 305 e.Kr.

Palasset ble designet som et luksuriøst pensjonisthjem for Diokletian, som abdiserte tronen i 305 e.Kr. Imidlertid ble det snart klart at palasset var for stort og storslått til å kunne brukes som en residens. I stedet ble det et keiserlig kompleks, med gårdsplasser, hager, bad, templer og andre offentlige rom.

I senere århundrer ble palasset okkupert av romerske tropper, deretter av barbariske inntrengere. I dag er Diokletians Palass et populært turistmål, og et UNESCOs verdensarvsted.

P.S. Folk spør meg ofte, hvis jeg bare kunne velge EN bok å lese om romersk historie, hvilken ville det vært? Svaret mitt er alltid SPQR av Mary Beard. Dette er DEN BESTE BOKEN for å få en engasjerende og omfattende oversikt over romerne, og dekker 1,000 år av deres EPISKE historie. Enten du er helt fersk på temaet eller en ekspert er jeg sikker på at du vil like den. Klikk her for å lytte til den norske lydboken nå med en 100% GRATIS prøveperiode fra BookBeat!

Notis: Ved påmelding kommer du til å bli spurt om å oppgi bankkort, men dette er kun en formalitet. Kortet ditt blir ikke trukket noe som helst, og du kan fint avslutte medlemskapet før prøveperioden er over. Også: Hvis du bestemmer deg for å kjøre på og lytte til boken etter å ha klikket på lenken ovenfor kommer jeg til å motta en liten provisjon. OG… Som regel vil du motta et unikt tilbud. Vinn/vinn! Bøkene jeg anbefaler er de jeg personlig har lest og virkelig tror du kommer til å digge!

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Kanskje du vil bidra med den første?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *