Romerske alfabet

Romerske alfabet
Ca. 1 minutters lesetid

Det romerske alfabetet er et av de eldste og mest brukte alfabetene i verden. Det antas å ha sin opprinnelse fra 700-tallet f.Kr., selv om noen forskere mener det kan være enda eldre.

Alfabetet ble først brukt av etruskerne, en eldgammel sivilisasjon som levde i det som nå er det sentrale Italia. Rundt 600-tallet f.Kr. adopterte romerne alfabetet fra etruskerne, og det har blitt brukt siden.

Det romerske alfabetet består av 23 bokstaver, som alle er avledet fra latin. Alfabetet er tilpasset for bruk på mange forskjellige språk, og det er fortsatt en viktig del av vår felles kulturarv.

P.S. Folk spør meg ofte, hvis jeg bare kunne velge EN bok å lese om romersk historie, hvilken ville det vært? Svaret mitt er alltid SPQR av Mary Beard. Dette er DEN BESTE BOKEN for å få en engasjerende og omfattende oversikt over romerne, og dekker 1,000 år av deres EPISKE historie. Enten du er helt fersk på temaet eller en ekspert er jeg sikker på at du vil like den. Klikk her for å lytte til den norske lydboken nå med en 100% GRATIS prøveperiode fra BookBeat!

Notis: Ved påmelding kommer du til å bli spurt om å oppgi bankkort, men dette er kun en formalitet. Kortet ditt blir ikke trukket noe som helst, og du kan fint avslutte medlemskapet før prøveperioden er over. Også: Hvis du bestemmer deg for å kjøre på og lytte til boken etter å ha klikket på lenken ovenfor kommer jeg til å motta en liten provisjon. OG… Som regel vil du motta et unikt tilbud. Vinn/vinn! Bøkene jeg anbefaler er de jeg personlig har lest og virkelig tror du kommer til å digge!

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Kanskje du vil bidra med den første?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *