Ceres (gud)

Ceres (gud)
Ca. 1 minutters lesetid

Ceres var den romerske gudinnen for jordbruk, korn og fruktbarhet. Hun var en av de viktigste gudinnene i det romerske Pantheon, og tempelet hennes var et av de største og mest storslåtte i Roma.

Ceres ble ofte fremstilt som en vakker kvinne som bar en hvete eller et overflødighetshorn. Hun ble også assosiert med Eleusinian Mysteries, en hemmelig religiøs kult som lovet sine innviede udødelighet.

Selv om hun først og fremst ble tilbedt av bønder og bygdefolk, ble Ceres også æret av den urbane eliten, som så henne som en beskytter av byens matforsyning.

På mange måter legemliggjorde Ceres kjerneverdiene til det romerske folket: hardt arbeid, overflod og fruktbarhet. Som sådan spilte hun en viktig rolle i romersk kultur og religion.

P.S. Folk spør meg ofte, hvis jeg bare kunne velge EN bok å lese om romersk historie, hvilken ville det vært? Svaret mitt er alltid SPQR av Mary Beard. Dette er DEN BESTE BOKEN for å få en engasjerende og omfattende oversikt over romerne, og dekker 1,000 år av deres EPISKE historie. Enten du er helt fersk på temaet eller en ekspert er jeg sikker på at du vil like den. Klikk her for å lytte til den norske lydboken nå med en 100% GRATIS prøveperiode fra BookBeat!

Notis: Ved påmelding kommer du til å bli spurt om å oppgi bankkort, men dette er kun en formalitet. Kortet ditt blir ikke trukket noe som helst, og du kan fint avslutte medlemskapet før prøveperioden er over. Også: Hvis du bestemmer deg for å kjøre på og lytte til boken etter å ha klikket på lenken ovenfor kommer jeg til å motta en liten provisjon. OG… Som regel vil du motta et unikt tilbud. Vinn/vinn! Bøkene jeg anbefaler er de jeg personlig har lest og virkelig tror du kommer til å digge!

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Kanskje du vil bidra med den første?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *