Romerske legioner

Romerske legioner
Ca. 1 minutters lesetid

På høyden av sin makt ble romerriket styrt av en sterk militær styrke. I hjertet av denne styrken var de romerske legionene, som var ansvarlige for å forsvare imperiet fra dets fiender.

Hver legion var sammensatt av rundt 5000 soldater, og hver legion var delt inn i 10 kohorter. Kohortene ble videre delt inn i århundrer, hvor hvert århundre inneholdt 80 soldater. Hver legion hadde sitt eget unike nummer, merke og navn.

De mest kjente legionene var Legio I Italica og Legio VII Claudia. Legioner var typisk stasjonert i byer langs imperiets grenser, hvor de kunne forsvare seg mot invasjoner. De spilte også en betydelig rolle i å utvide romersk makt ved erobring. I krigstid kunne legioner bli kalt til å marsjere til kamp og kjempe for imperiet.

Takket være deres trening og disiplin var romerske legioner noen av de mest formidable kampstyrkene i den antikke verden.

P.S. Folk spør meg ofte, hvis jeg bare kunne velge EN bok å lese om romersk historie, hvilken ville det vært? Svaret mitt er alltid SPQR av Mary Beard. Dette er DEN BESTE BOKEN for å få en engasjerende og omfattende oversikt over romerne, og dekker 1,000 år av deres EPISKE historie. Enten du er helt fersk på temaet eller en ekspert er jeg sikker på at du vil like den. Klikk her for å lytte til den norske lydboken nå med en 100% GRATIS prøveperiode fra BookBeat!

Notis: Ved påmelding kommer du til å bli spurt om å oppgi bankkort, men dette er kun en formalitet. Kortet ditt blir ikke trukket noe som helst, og du kan fint avslutte medlemskapet før prøveperioden er over. Også: Hvis du bestemmer deg for å kjøre på og lytte til boken etter å ha klikket på lenken ovenfor kommer jeg til å motta en liten provisjon. OG… Som regel vil du motta et unikt tilbud. Vinn/vinn! Bøkene jeg anbefaler er de jeg personlig har lest og virkelig tror du kommer til å digge!

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Kanskje du vil bidra med den første?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *