Velkommen til Romerriket.no, din referansekilde for den fascinerende historien til antikkens Roma. Finn frem til et tema du leter etter ved å bruke søkefunksjonen øverst til høyre, eller se hvor interessen tar deg ved å bruke menylinjen og bla gjennom artiklene.

frode osen

Heisann, og takk for at du stikker innom! Jeg heter Frode Osen, og er en 27 år gammel "hedning" fra Lotto-bygda Verdal, nærmere bestemt den siste lille jordflekken i Norge som ble tvangskristnet av Olav den hellige: Stiklestad. (Og selv da vant vi slaget!) Som ansvarlig redaktør og innholdsprodusent på Romerriket.no er det mitt ønske å tilby et enkelt og engasjerende oppslagsverk for den romerske antikken, støttet av mitt team med bidragsytere, slik at du som elev, student, eller historieentusiast finner det du trenger. 

Kvalifikasjoner og ekspertise

Du lurer kanskje på hvilken bakgrunn jeg har, og hvor troverdig informasjonen jeg deler på denne siden er. I den forbindelse kan du se noen av mine kvalifikasjoner her:

  • Utdannet historiker: Jeg har gjennomført formell utdanning i historie ved Nord Universitet i Bodø, noe som gir meg et sterkt grunnlag i historiske forskningsmetoder og kritisk analyse. Dette bygger jeg videre på via en mastergrad med spesialisering i romersk historie ved Universitetet i Oslo. Samtidig leser jeg stadig nye bøker, tar nettkurs og holder meg oppdatert på arkeologiske nyheter om de siste funnene fra antikkens Roma.
  • Profesjonell skribent: Til daglig jobber jeg i CVGuru.no (også tilgjengelig på engelsk og dansk via CVGuru.net og CVGuru.dk), hvor jeg har bistått over 750 kunder med å skreddersy CV-er og søknader som lander intervju til drømmejobben. Porteføljen inkluderer folk på alle mulige arenaer, fra næringslivsledere og toppidrettsutøvere til leger og ingeniører.
  • Lidenskap for romersk historie og skriving: Min lidenskap for romerrikets historie har vært en drivkraft siden tidlig barndom og fremmer min innsats i å gi deg nøyaktig, engasjerende og informativt innhold.
  • Ivrig leser: Bare i løpet av de siste årene har jeg grundig studert mer enn 350 bøker – fra perm til perm – innen historie og filosofi, og beriket min forståelse av antikke sivilisasjoner og deres dype innvirkning på den moderne verden.
  • Bidrag til publikasjoner og bedrifter: Mitt engasjement for å skrive har ført til bidrag i ulike aviser og medieplattformer hvor jeg har deltatt i pågående debatter og delt innsikt med et bredere publikum. Utenom dette har jeg skrevet hundrevis av artikler for en rekke norske virksomheter i min tidligere stilling som tekstforfatter for et digitalt markedsføringsselskap.
  • Fysiske prestasjoner: Utover det faglige liker jeg å konkurrere i hinderløp (OCR). Jeg klarte for eksempel å knabbe førsteplassen i Bergen X-Run 2019 og tredjeplassen i Totens Tøffeste 2022. En annen gang ble jeg omtalt i en lokalavis i Bodø for å ha løpt "50 kilometer i snøfokk" under en vanlig treningsøkt. Alt for å være mer lik de romerske legionærene, eller hva?

Så bør vi heller ikke glemme nettsiden du besøker akkurat nå! Min fremste kvalifikasjon for å skrive om romerrikets historie er kanskje Romerriket.no i seg selv. Dette er et oppslagsverk som over 100,000 elever, lærere og historieentusiaster verden over allerede har benyttet seg av siden lansering i 2021.