Hadrian

hadrian
Ca. 1 minutters lesetid

Keiser Hadian var en av de viktigste skikkelsene i det gamle Roma. Han regjerte fra 117-138 e.Kr., og under hans tid som keiser fullførte han mange bemerkelsesverdige byggeprosjekter, inkludert Pantheon og Hadrians mur.

Han var også en stor militær leder, og fortsatte keiser Trajan sin arv med å utvide grensene for romerriket. I tillegg var keiser Hadrian en beskytter av kunsten, og han er kreditert for å ha bestilt mange kjente kunstverk og bygninger. Totalt sett var keiser Hadrian en svært effektiv hersker, og arven hans har vært med på å forme historiens gang.

P.S. Folk spør meg ofte, hvis jeg bare kunne velge EN bok å lese om romersk historie, hvilken ville det vært? Svaret mitt er alltid SPQR av Mary Beard. Dette er DEN BESTE BOKEN for å få en engasjerende og omfattende oversikt over romerne, og dekker 1,000 år av deres EPISKE historie. Enten du er helt fersk på temaet eller en ekspert er jeg sikker på at du vil like den. Klikk her for å lytte til den norske lydboken nå med en 100% GRATIS prøveperiode fra BookBeat!

Notis: Ved påmelding kommer du til å bli spurt om å oppgi bankkort, men dette er kun en formalitet. Kortet ditt blir ikke trukket noe som helst, og du kan fint avslutte medlemskapet før prøveperioden er over. Også: Hvis du bestemmer deg for å kjøre på og lytte til boken etter å ha klikket på lenken ovenfor kommer jeg til å motta en liten provisjon. OG… Som regel vil du motta et unikt tilbud. Vinn/vinn! Bøkene jeg anbefaler er de jeg personlig har lest og virkelig tror du kommer til å digge!

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Kanskje du vil bidra med den første?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *