Romersk bad (Roma)

Romersk bad (Roma)
Ca. 1 minutters lesetid

Det romerske badet var en sentral sosial institusjon i det gamle Roma. Det fungerte som et sted for å slappe av, sosialisere, og vaske seg ren. Et romersk bad var typisk et stort, rektangulært rom med stor takhøyde. Veggene var ofte dekorert med mosaikk eller malerier, og gulvene var ofte laget av marmor eller fliser.

I den ene enden av rommet var det en hevet plattform, hvor folk kunne lene seg tilbake og nyte varmen i rommet. Den andre enden av rommet inneholdt et stort vannbasseng som ble brukt til bading. Det romerske badet lå vanligvis i nærheten av en offentlig fontene, slik at folk enkelt kunne fylle på bøtter med ferskvann. I tillegg til å være et sted for å vaske seg, ble det romerske badet også brukt til trening og avslapning. Folk svømte ofte runder i bassenget eller spilte spill som håndball (som faktisk stammer fra de romerske badene).

Det romerske badet var en viktig del av det romerske samfunnet, og dets popularitet førte til at det spredte seg over hele imperiet.

P.S. Folk spør meg ofte, hvis jeg bare kunne velge EN bok å lese om romersk historie, hvilken ville det vært? Svaret mitt er alltid SPQR av Mary Beard. Dette er DEN BESTE BOKEN for å få en engasjerende og omfattende oversikt over romerne, og dekker 1,000 år av deres EPISKE historie. Enten du er helt fersk på temaet eller en ekspert er jeg sikker på at du vil like den. Klikk her for å lytte til den norske lydboken nå med en 100% GRATIS prøveperiode fra BookBeat!

Notis: Ved påmelding kommer du til å bli spurt om å oppgi bankkort, men dette er kun en formalitet. Kortet ditt blir ikke trukket noe som helst, og du kan fint avslutte medlemskapet før prøveperioden er over. Også: Hvis du bestemmer deg for å kjøre på og lytte til boken etter å ha klikket på lenken ovenfor kommer jeg til å motta en liten provisjon. OG… Som regel vil du motta et unikt tilbud. Vinn/vinn! Bøkene jeg anbefaler er de jeg personlig har lest og virkelig tror du kommer til å digge!

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Kanskje du vil bidra med den første?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *