Symbol: Ørn

Symbol: Ørn
Ca. 1 minutters lesetid

Ørnen har vært et symbol på makt og styrke i århundrer. I det gamle Roma ble ørnen sett på som et tegn på storhet, og den keiserlige standarden til den romerske hæren var utsmykket med en ørn. Ørnen fortsatte å bli brukt som et symbol på makt i middelalderen, og dukket opp på standardene til mange adelige familier.

I nyere historie har ørnen blitt adoptert som et nasjonalt symbol av flere land, inkludert USA, hvor den vises på det store seglet. Ørnen er fortsatt et populært symbol i dag, og bildet kan sees på alt fra militære insignier til bedriftslogoer. Enten den blir sett på som en representasjon av heltemot eller styrke, fortsetter ørnen å bli æret som et mektig ikon.

P.S. Folk spør meg ofte, hvis jeg bare kunne velge EN bok å lese om romersk historie, hvilken ville det vært? Svaret mitt er alltid SPQR av Mary Beard. Dette er DEN BESTE BOKEN for å få en engasjerende og omfattende oversikt over romerne, og dekker 1,000 år av deres EPISKE historie. Enten du er helt fersk på temaet eller en ekspert er jeg sikker på at du vil like den. Klikk her for å lytte til den norske lydboken nå med en 100% GRATIS prøveperiode fra BookBeat!

Notis: Ved påmelding kommer du til å bli spurt om å oppgi bankkort, men dette er kun en formalitet. Kortet ditt blir ikke trukket noe som helst, og du kan fint avslutte medlemskapet før prøveperioden er over. Også: Hvis du bestemmer deg for å kjøre på og lytte til boken etter å ha klikket på lenken ovenfor kommer jeg til å motta en liten provisjon. OG… Som regel vil du motta et unikt tilbud. Vinn/vinn! Bøkene jeg anbefaler er de jeg personlig har lest og virkelig tror du kommer til å digge!

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Kanskje du vil bidra med den første?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *