Den tarpeiske klippe

tarpeiske klippe
Ca. 1 minutters lesetid

Den tarpeiske klippe (engelsk: Tarpeian Rock) var en klippe hvor kriminelle ble kastet ned og henrettet fra i romerriket. Det var fra denne klippen Lucius Tarquinius Superbus, den siste kongen av Roma, beordret henrettelsen av sin datter og hennes mann, som ble sagt å ha konspirert mot ham.

Den tarpeiske klippe er også kjent for å være stedet for massehenrettelser under den romerske republikken. Disse henrettelsene ble ofte utført ved å kaste dødsdømte fanger over kanten av stupet eller ved å binde dem til store steiner som ville bli skjøvet utfor kanten av stupet.

P.S. Folk spør meg ofte, hvis jeg bare kunne velge EN bok å lese om romersk historie, hvilken ville det vært? Svaret mitt er alltid SPQR av Mary Beard. Dette er DEN BESTE BOKEN for å få en engasjerende og omfattende oversikt over romerne, og dekker 1,000 år av deres EPISKE historie. Enten du er helt fersk på temaet eller en ekspert er jeg sikker på at du vil like den. Klikk her for å lytte til den norske lydboken nå med en 100% GRATIS prøveperiode fra BookBeat!

Notis: Ved påmelding kommer du til å bli spurt om å oppgi bankkort, men dette er kun en formalitet. Kortet ditt blir ikke trukket noe som helst, og du kan fint avslutte medlemskapet før prøveperioden er over. Også: Hvis du bestemmer deg for å kjøre på og lytte til boken etter å ha klikket på lenken ovenfor kommer jeg til å motta en liten provisjon. OG… Som regel vil du motta et unikt tilbud. Vinn/vinn! Bøkene jeg anbefaler er de jeg personlig har lest og virkelig tror du kommer til å digge!

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Kanskje du vil bidra med den første?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *