10 beste Marcus Aurelius quotes (sitater)

marcus aurelius quotes (sitater)
Ca. 2 minutters lesetid

Marcus Aurelius var en stoisk filosof og romersk keiser som regnes som en av de viktigste skikkelsene i vestlig tankehistorie. Hvis du er på utkikk etter litt inspirasjon, trenger du ikke lete lenger. Her er noen av de mest kjente Marcus Aurelius quotes, som alle kommer fra hans bok Meditations:

  1. “Du har makt over sinnet ditt – ikke utvendige hendelser. Innse dette, og du vil finne styrke.”
  2. “Den beste hevnen er å være annerledes enn ham som utførte skaden.”
  3. “Døden smiler til oss alle, så alt en mann kan gjøre er å smile tilbake.”
  4. “Hvis det ikke er riktig, ikke gjør det; hvis det ikke er sant, ikke si det.”
  5. “Kast ikke bort mer tid på å krangle om hva en god mann skal være. Vær en.”
  6. “Du kan forlate livet akkurat nå. La denne viten bestemme hva du gjør og sier og tenker.”
  7. “Sjelen blir farget med fargen på sine tanker.”
  8. “Alt vi hører er en mening, ikke et faktum. Alt vi ser er et perspektiv, ikke sannheten.”
  9. “Hvis noen er i stand til å vise meg at det jeg tenker eller gjør ikke er riktig, vil jeg gjerne endre meg, for jeg søker sannheten, som ingen noen gang virkelig ble skadet av. Skaden er i å fortsette å vedvare i feil, uvitende om sannheten.”
  10. “Livets formål er ikke å være på flertallets side, men å unnslippe å finne seg selv i de sinnssykes rekker.”

Aurelius hadde en fast tro på selvkontroll, å leve i samsvar med naturen og ta fornuftige avgjørelser. Disse Marcus Aurelius quotes viser akkurat hvor forut for sin tid han egentlig var – og hvordan visdomsordene hans fortsatt er relevante i dag. Det han sier er så gjenkjennelig at man nesten kunne trodd at han hadde skrevet dem i dag.

Hva er favorittsitatet ditt fra Marcus Aurelius?

Annonse: Klikk her for å lytte til lydbøker om Meditations, Marcus Aurelius, stoisisme, og andre temaer via BookBeat, med en gratis prøveperiode på 45 dager for deg som leser denne artikkelen. Du forplikter deg ikke til å betale noe som helst, og kan fint avslutte medlemskapet når prøveperioden er over.

P.S. Folk spør meg ofte, hvis jeg bare kunne velge EN bok å lese om romersk historie, hvilken ville det vært? Svaret mitt er alltid SPQR av Mary Beard. Dette er DEN BESTE BOKEN for å få en engasjerende og omfattende oversikt over romerne, og dekker 1,000 år av deres EPISKE historie. Enten du er helt fersk på temaet eller en ekspert er jeg sikker på at du vil like den. Klikk her for å lytte til den norske lydboken nå med en 100% GRATIS prøveperiode fra BookBeat!

Notis: Ved påmelding kommer du til å bli spurt om å oppgi bankkort, men dette er kun en formalitet. Kortet ditt blir ikke trukket noe som helst, og du kan fint avslutte medlemskapet før prøveperioden er over. Også: Hvis du bestemmer deg for å kjøre på og lytte til boken etter å ha klikket på lenken ovenfor kommer jeg til å motta en liten provisjon. OG… Som regel vil du motta et unikt tilbud. Vinn/vinn! Bøkene jeg anbefaler er de jeg personlig har lest og virkelig tror du kommer til å digge!

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Kanskje du vil bidra med den første?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *