Ringbrynje

Ringbrynje
Ca. 1 minutters lesetid

De gamle romerne var mestere i krigføring, og deres rustning var blant de beste i verden. En av de viktigste komponentene i romersk rustning var bruken av ringbrynje. Ringbrynjen var en type rustning laget av sammenlåsende metallringer. Den ga utmerket beskyttelse mot svingende og stikkende våpen, og den var også relativt lett og fleksibel, noe som gjorde den ideell for krigere som trengte å bevege seg raskt og effektivt i kamp.

Den romerske hæren stolte sterkt på ringbrynjen for å holde soldatene sine trygge, og rustningen spilte en viktig rolle i mange seire. I dag brukes ikke lenger ringbrynje i kamp, men det er fortsatt en viktig del av historien.

P.S. Folk spør meg ofte, hvis jeg bare kunne velge EN bok å lese om romersk historie, hvilken ville det vært? Svaret mitt er alltid SPQR av Mary Beard. Dette er DEN BESTE BOKEN for å få en engasjerende og omfattende oversikt over romerne, og dekker 1,000 år av deres EPISKE historie. Enten du er helt fersk på temaet eller en ekspert er jeg sikker på at du vil like den. Klikk her for å lytte til den norske lydboken nå med en 100% GRATIS prøveperiode fra BookBeat!

Notis: Ved påmelding kommer du til å bli spurt om å oppgi bankkort, men dette er kun en formalitet. Kortet ditt blir ikke trukket noe som helst, og du kan fint avslutte medlemskapet før prøveperioden er over. Også: Hvis du bestemmer deg for å kjøre på og lytte til boken etter å ha klikket på lenken ovenfor kommer jeg til å motta en liten provisjon. OG… Som regel vil du motta et unikt tilbud. Vinn/vinn! Bøkene jeg anbefaler er de jeg personlig har lest og virkelig tror du kommer til å digge!

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Kanskje du vil bidra med den første?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *