Diana (gudinna)

Diana (gudinna)
Ca. 1 minutters lesetid

Diana var en romersk gudinne for månen og naturen, ofte assosiert med jakt og ville dyr. Hun var en av de mest populære gudene i Roma, og templer ble bygget til hennes ære over hele imperiet.

Diana var opprinnelig en gudinne for det etruskiske folket, som tilbad henne som en vokter av hus og dyr. Da den etruskiske sivilisasjonen ble absorbert i Roma, begynte Dianas kult å spre seg. Hun ble populær blant bønder, som så henne som en beskytter av avlinger og husdyr.

Over tid ble Diana aktet som en naturgudinne, og tempelet hennes ble et populært reisemål for romere som prøvde å unnslippe bylivets mas.

I dag er Diana fortsatt hedret av mange hedninger som en gudinne for den naturlige verden.

P.S. Folk spør meg ofte, hvis jeg bare kunne velge EN bok å lese om romersk historie, hvilken ville det vært? Svaret mitt er alltid SPQR av Mary Beard. Dette er DEN BESTE BOKEN for å få en engasjerende og omfattende oversikt over romerne, og dekker 1,000 år av deres EPISKE historie. Enten du er helt fersk på temaet eller en ekspert er jeg sikker på at du vil like den. Klikk her for å lytte til den norske lydboken nå med en 100% GRATIS prøveperiode fra BookBeat!

Notis: Ved påmelding kommer du til å bli spurt om å oppgi bankkort, men dette er kun en formalitet. Kortet ditt blir ikke trukket noe som helst, og du kan fint avslutte medlemskapet før prøveperioden er over. Også: Hvis du bestemmer deg for å kjøre på og lytte til boken etter å ha klikket på lenken ovenfor kommer jeg til å motta en liten provisjon. OG… Som regel vil du motta et unikt tilbud. Vinn/vinn! Bøkene jeg anbefaler er de jeg personlig har lest og virkelig tror du kommer til å digge!

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Kanskje du vil bidra med den første?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *