Romerske gudinner

Romerske gudinner
Ca. 1 minutters lesetid

Romerske gudinner var en sentral del av Pantheonet av guder som ble tilbedt av folket i Roma. Blant de mest populære var Juno, gudenes dronning; Minerva, visdommens gudinne; Venus, kjærlighetens gudinne; og Diana, jaktens gudinne. Hver av disse gudinnene hadde sine egne templer og kulter, og deres tilbedere feiret sine høytider med stor pomp og omstendighet.

De romerske gudinnene ble også æret for sin makt til å beskytte og nære liv. De ble antatt å skjenke fruktbarhet til kvinner og avlinger, og de ble ofte påberopt i tider med krig og pest. Som sådan spilte de en viktig rolle i det religiøse og kulturelle livet i Roma.

P.S. Folk spør meg ofte, hvis jeg bare kunne velge EN bok å lese om romersk historie, hvilken ville det vært? Svaret mitt er alltid SPQR av Mary Beard. Dette er DEN BESTE BOKEN for å få en engasjerende og omfattende oversikt over romerne, og dekker 1,000 år av deres EPISKE historie. Enten du er helt fersk på temaet eller en ekspert er jeg sikker på at du vil like den. Klikk her for å lytte til den norske lydboken nå med en 100% GRATIS prøveperiode fra BookBeat!

Notis: Ved påmelding kommer du til å bli spurt om å oppgi bankkort, men dette er kun en formalitet. Kortet ditt blir ikke trukket noe som helst, og du kan fint avslutte medlemskapet før prøveperioden er over. Også: Hvis du bestemmer deg for å kjøre på og lytte til boken etter å ha klikket på lenken ovenfor kommer jeg til å motta en liten provisjon. OG… Som regel vil du motta et unikt tilbud. Vinn/vinn! Bøkene jeg anbefaler er de jeg personlig har lest og virkelig tror du kommer til å digge!

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Kanskje du vil bidra med den første?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *