Elagabalus

Elagabalus
Ca. 1 minutters lesetid

Elagabalus var en romersk keiser som regjerte fra 218 til 222. Han var kjent for sin eksentriske og opprørende oppførsel, som inkluderte å kle seg i kvinneklær og invitere dømte kriminelle til å delta i hans orgier.

Han løftet også Romas offisielle solgud, Heliogabalus, til status som øverste guddom og forsøkte å tvinge senatet til å tilbe ham.

Ikke overraskende var Elagabalus’ regjeringstid kortvarig, og han ble til slutt myrdet av medlemmer av Pretorianergarden.

P.S. Folk spør meg ofte, hvis jeg bare kunne velge EN bok å lese om romersk historie, hvilken ville det vært? Svaret mitt er alltid SPQR av Mary Beard. Dette er DEN BESTE BOKEN for å få en engasjerende og omfattende oversikt over romerne, og dekker 1,000 år av deres EPISKE historie. Enten du er helt fersk på temaet eller en ekspert er jeg sikker på at du vil like den. Klikk her for å lytte til den norske lydboken nå med en 100% GRATIS prøveperiode fra BookBeat!

Notis: Ved påmelding kommer du til å bli spurt om å oppgi bankkort, men dette er kun en formalitet. Kortet ditt blir ikke trukket noe som helst, og du kan fint avslutte medlemskapet før prøveperioden er over. Også: Hvis du bestemmer deg for å kjøre på og lytte til boken etter å ha klikket på lenken ovenfor kommer jeg til å motta en liten provisjon. OG… Som regel vil du motta et unikt tilbud. Vinn/vinn! Bøkene jeg anbefaler er de jeg personlig har lest og virkelig tror du kommer til å digge!

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Kanskje du vil bidra med den første?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *