Kristendom: Statsreligion

Kristendom: Statsreligion
Ca. 1 minutters lesetid

Kristendommen begynte som en liten, forfulgt sekt av jødedommen. Imidlertid vokste den raskt i popularitet, delvis på grunn av budskapet om håp og frelse. Ved det fjerde århundre var kristendommen blitt romerrikets offisielle religion. Keiser Konstantin var en troende kristen, og han fremmet religionen i hele imperiet. Under hans styre ble kristne kirker bygget og misjonærer ble sendt ut for å spre evangeliet.

Kristendommen ga en følelse av fellesskap og formål som appellerte til mange mennesker. I tillegg ga løftet om evig liv trøst i en tid med politisk uro og sosial uro. Kristendommen ble raskt den dominerende religionen i romerriket, og den har beholdt sin plass som en av verdens mest populære religioner siden den gang.

P.S. Folk spør meg ofte, hvis jeg bare kunne velge EN bok å lese om romersk historie, hvilken ville det vært? Svaret mitt er alltid SPQR av Mary Beard. Dette er DEN BESTE BOKEN for å få en engasjerende og omfattende oversikt over romerne, og dekker 1,000 år av deres EPISKE historie. Enten du er helt fersk på temaet eller en ekspert er jeg sikker på at du vil like den. Klikk her for å lytte til den norske lydboken nå med en 100% GRATIS prøveperiode fra BookBeat!

Notis: Ved påmelding kommer du til å bli spurt om å oppgi bankkort, men dette er kun en formalitet. Kortet ditt blir ikke trukket noe som helst, og du kan fint avslutte medlemskapet før prøveperioden er over. Også: Hvis du bestemmer deg for å kjøre på og lytte til boken etter å ha klikket på lenken ovenfor kommer jeg til å motta en liten provisjon. OG… Som regel vil du motta et unikt tilbud. Vinn/vinn! Bøkene jeg anbefaler er de jeg personlig har lest og virkelig tror du kommer til å digge!

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Kanskje du vil bidra med den første?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *