Amfiteater Nimes

Amfiteater Nimes
Ca. 1 minutters lesetid

Amfiteater Nîmes, også kjent som Maison carrée, er et gammelt romersk tempel som ligger i den franske byen Nîmes. Amfiteateret ble bygget rundt år 70 e.Kr. av lokal kalkstein, og det er et av de best bevarte antikke romerske templene i verden.

Amfiteateret ble brukt til en rekke formål, inkludert gladiatorkamper, offentlige henrettelser og dyrejakt. Det hadde opprinnelig plass til opptil 12 000 tilskuere, og forble i bruk til slutten av det 4. århundre e.Kr.

I dag er Amfiteater Nîmes et av byens mest populære turistattraksjoner, og det har blitt utpekt som et UNESCOs verdensarvsted.

P.S. Folk spør meg ofte, hvis jeg bare kunne velge EN bok å lese om romersk historie, hvilken ville det vært? Svaret mitt er alltid SPQR av Mary Beard. Dette er DEN BESTE BOKEN for å få en engasjerende og omfattende oversikt over romerne, og dekker 1,000 år av deres EPISKE historie. Enten du er helt fersk på temaet eller en ekspert er jeg sikker på at du vil like den. Klikk her for å lytte til den norske lydboken nå med en 100% GRATIS prøveperiode fra BookBeat!

Notis: Ved påmelding kommer du til å bli spurt om å oppgi bankkort, men dette er kun en formalitet. Kortet ditt blir ikke trukket noe som helst, og du kan fint avslutte medlemskapet før prøveperioden er over. Også: Hvis du bestemmer deg for å kjøre på og lytte til boken etter å ha klikket på lenken ovenfor kommer jeg til å motta en liten provisjon. OG… Som regel vil du motta et unikt tilbud. Vinn/vinn! Bøkene jeg anbefaler er de jeg personlig har lest og virkelig tror du kommer til å digge!

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Kanskje du vil bidra med den første?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *