Antoninus Pius

antoninus pius
Ca. 1 minutters lesetid

Antoninus Pius steg opp til tronen som romersk keiser i 138 e.Kr. I løpet av hans tid som keiser blomstret handel, kunst og vitenskap. Antoninus viste seg også å være klok og human hersker, og grep ofte inn på vegne av sine undersåtter når de ble undertrykt av lokale embetsmenn.

Da han døde i 161 e.Kr., var romerriket på høyden av sin makt. Antoninus ble etterfulgt av sin adoptivsønn Marcus Aurelius, som skulle bli en av Romas mest ærverdige keisere, grunnet blant annet av sin dedikasjon til stoisismen.

Marcus ville videreføre Antoninus’ tradisjon med klokt og rettferdig styre, og ledet imperiet gjennom en periode med fortsatt velstand. Marcus’ regjeringstid ville imidlertid også være preget av borgerkrig og barbariske invasjoner, som kulminerte med imperiets eventuelle tilbakegang.

Selv om Antoninus’ liv ble forkortet av døden, ville arven hans leve videre gjennom hans etterfølgers regjeringstid. Marcus Aurelius sørget for at Antoninus ble husket som en av Romas fem gode keisere.

P.S. Folk spør meg ofte, hvis jeg bare kunne velge EN bok å lese om romersk historie, hvilken ville det vært? Svaret mitt er alltid SPQR av Mary Beard. Dette er DEN BESTE BOKEN for å få en engasjerende og omfattende oversikt over romerne, og dekker 1,000 år av deres EPISKE historie. Enten du er helt fersk på temaet eller en ekspert er jeg sikker på at du vil like den. Klikk her for å lytte til den norske lydboken nå med en 100% GRATIS prøveperiode fra BookBeat!

Notis: Ved påmelding kommer du til å bli spurt om å oppgi bankkort, men dette er kun en formalitet. Kortet ditt blir ikke trukket noe som helst, og du kan fint avslutte medlemskapet før prøveperioden er over. Også: Hvis du bestemmer deg for å kjøre på og lytte til boken etter å ha klikket på lenken ovenfor kommer jeg til å motta en liten provisjon. OG… Som regel vil du motta et unikt tilbud. Vinn/vinn! Bøkene jeg anbefaler er de jeg personlig har lest og virkelig tror du kommer til å digge!

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Kanskje du vil bidra med den første?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *