Maximinus Thrax

Maximinus Thrax
Ca. 1 minutters lesetid

Maximinus Thrax var en romersk keiser som regjerte fra 235-238. Han var den første keiseren som ikke var av adelig fødsel, og han kom til makten som en general i hæren.

Maximinus var en vellykket militær leder, og han vant mange kamper mot tyskerne og perserne. Han var imidlertid en brutal hersker, og han forfulgte mange mennesker, inkludert kristne. Han beskattet også folket tungt, og hans styre var upopulært blant folket.

I 238 ble Maximinus drept av sine egne tropper, som gjorde opprør mot ham.

P.S. Folk spør meg ofte, hvis jeg bare kunne velge EN bok å lese om romersk historie, hvilken ville det vært? Svaret mitt er alltid SPQR av Mary Beard. Dette er DEN BESTE BOKEN for å få en engasjerende og omfattende oversikt over romerne, og dekker 1,000 år av deres EPISKE historie. Enten du er helt fersk på temaet eller en ekspert er jeg sikker på at du vil like den. Klikk her for å lytte til den norske lydboken nå med en 100% GRATIS prøveperiode fra BookBeat!

Notis: Ved påmelding kommer du til å bli spurt om å oppgi bankkort, men dette er kun en formalitet. Kortet ditt blir ikke trukket noe som helst, og du kan fint avslutte medlemskapet før prøveperioden er over. Også: Hvis du bestemmer deg for å kjøre på og lytte til boken etter å ha klikket på lenken ovenfor kommer jeg til å motta en liten provisjon. OG… Som regel vil du motta et unikt tilbud. Vinn/vinn! Bøkene jeg anbefaler er de jeg personlig har lest og virkelig tror du kommer til å digge!

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Kanskje du vil bidra med den første?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *