Arisk rase

Ca. 1 minutters lesetid

At det finnes en arisk rase er et historisk konsept basert på ideen om at det er en gruppe mennesker som deler felles aner og egenskaper. Konseptet oppsto i det gamle Roma, hvor det ble brukt til å referere til de germanske folkene som bodde nord for Alpene. Begrepet “arisk” kommer fra sanskritordet ārya, som betyr “edel” eller “opphøyd”.

På slutten av 1800-tallet ble konseptet om den ariske rase inntatt av rasistiske ideologer som brukte det for å rettferdiggjøre sin tro på hvite menneskers overlegenhet. I dag er konseptet om den ariske rasen i stor grad blitt diskreditert av historikere og antropologer. Imidlertid fortsetter den å bli brukt av hvite supremasister og andre høyreekstreme grupper som en måte å fremme deres hatefulle ideologi.

P.S. Folk spør meg ofte, hvis jeg bare kunne velge EN bok å lese om romersk historie, hvilken ville det vært? Svaret mitt er alltid SPQR av Mary Beard. Dette er DEN BESTE BOKEN for å få en engasjerende og omfattende oversikt over romerne, og dekker 1,000 år av deres EPISKE historie. Enten du er helt fersk på temaet eller en ekspert er jeg sikker på at du vil like den. Klikk her for å lytte til den norske lydboken nå med en 100% GRATIS prøveperiode fra BookBeat!

Notis: Ved påmelding kommer du til å bli spurt om å oppgi bankkort, men dette er kun en formalitet. Kortet ditt blir ikke trukket noe som helst, og du kan fint avslutte medlemskapet før prøveperioden er over. Også: Hvis du bestemmer deg for å kjøre på og lytte til boken etter å ha klikket på lenken ovenfor kommer jeg til å motta en liten provisjon. OG… Som regel vil du motta et unikt tilbud. Vinn/vinn! Bøkene jeg anbefaler er de jeg personlig har lest og virkelig tror du kommer til å digge!

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Kanskje du vil bidra med den første?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *