Caesar & Brutus

Caesar & Brutus
Ca. 1 minutters lesetid

Cæsar var en av de mest berømte generalene i sin tid. Hans militære seire hadde gitt ham tilbedelse av folket, og han var på nippet til å bli hersker over Roma. Hans nære venn Brutus var imidlertid en del av en gruppe senatorer som fryktet at Cæsar sin makt skulle undermine den romerske republikken. I 44 f.Kr. myrdet de derfor Cæsar, i håp om å redde republikken.

Handlingene deres tjente imidlertid bare til å kaste Roma inn i borgerkrigen. Til slutt ble Brutus selv beseiret og drept i kamp, og Cæsars nevø Octavian dukket opp som den første keiseren av Roma.

Historien om Cæsar og Brutus er en tragisk fortelling om ambisjoner, svik og vold. Det er også en påminnelse om at selv de nærmeste venner kan bli drevet fra hverandre av politikk.

P.S. Folk spør meg ofte, hvis jeg bare kunne velge EN bok å lese om romersk historie, hvilken ville det vært? Svaret mitt er alltid SPQR av Mary Beard. Dette er DEN BESTE BOKEN for å få en engasjerende og omfattende oversikt over romerne, og dekker 1,000 år av deres EPISKE historie. Enten du er helt fersk på temaet eller en ekspert er jeg sikker på at du vil like den. Klikk her for å lytte til den norske lydboken nå med en 100% GRATIS prøveperiode fra BookBeat!

Notis: Ved påmelding kommer du til å bli spurt om å oppgi bankkort, men dette er kun en formalitet. Kortet ditt blir ikke trukket noe som helst, og du kan fint avslutte medlemskapet før prøveperioden er over. Også: Hvis du bestemmer deg for å kjøre på og lytte til boken etter å ha klikket på lenken ovenfor kommer jeg til å motta en liten provisjon. OG… Som regel vil du motta et unikt tilbud. Vinn/vinn! Bøkene jeg anbefaler er de jeg personlig har lest og virkelig tror du kommer til å digge!

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Kanskje du vil bidra med den første?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *