Idrett i antikken

Idrett i antikken
Ca. 1 minutters lesetid

Idrett var svært utbredt i antikken, og en viktig del av gammel romersk kultur. I likhet med grekerne trodde romerne at fysisk aktivitet var nødvendig for et sunt sinn og kropp. Imidlertid var romersk idrett mer brutal. Bokse- og brytekamper resulterte ofte i alvorlige skader, og til og med dødsfall var ikke uvanlig.

Den mest populære tilskuersporten var vognløp, som fant sted på enorme arenaer kjent som Circux Maximus. I motsetning til andre idretter, krevde ikke vognkjøring noen fysisk dyktighet; i stedet ble det en test av ferdigheter og teamarbeid. Teamene med hester og sjåfører løp rundt på arenaen i forrykende hastigheter, kjempet for posisjon og prøvde å unngå kollisjoner. Løpene var ofte utrolig farlige, og mange førere og hester ble drept eller skadet i løpet av et løp. Til tross for risikoen, var vognløp umåtelig populært blant både de gamle romerne og grekerne.

Annonse: Klikk her for å lytte til lydbøker om romerriket og andre temaer via BookBeat, med en gratis prøveperiode på 45 dager for deg som leser denne artikkelen. Du forplikter deg ikke til å betale noe som helst, og kan fint avslutte medlemskapet når prøveperioden er over.

P.S. Folk spør meg ofte, hvis jeg bare kunne velge EN bok å lese om romersk historie, hvilken ville det vært? Svaret mitt er alltid SPQR av Mary Beard. Dette er DEN BESTE BOKEN for å få en engasjerende og omfattende oversikt over romerne, og dekker 1,000 år av deres EPISKE historie. Enten du er helt fersk på temaet eller en ekspert er jeg sikker på at du vil like den. Klikk her for å lytte til den norske lydboken nå med en 100% GRATIS prøveperiode fra BookBeat!

Notis: Ved påmelding kommer du til å bli spurt om å oppgi bankkort, men dette er kun en formalitet. Kortet ditt blir ikke trukket noe som helst, og du kan fint avslutte medlemskapet før prøveperioden er over. Også: Hvis du bestemmer deg for å kjøre på og lytte til boken etter å ha klikket på lenken ovenfor kommer jeg til å motta en liten provisjon. OG… Som regel vil du motta et unikt tilbud. Vinn/vinn! Bøkene jeg anbefaler er de jeg personlig har lest og virkelig tror du kommer til å digge!

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Kanskje du vil bidra med den første?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *