Idrett i antikken

Idrett i antikken
Ca. 1 minutters lesetid

Idrett var svært utbredt i antikken, og en viktig del av gammel romersk kultur. I likhet med grekerne trodde romerne at fysisk aktivitet var nødvendig for et sunt sinn og kropp. Imidlertid var romersk idrett mer brutal. Bokse- og brytekamper resulterte ofte i alvorlige skader, og til og med dødsfall var ikke uvanlig.

Den mest populære tilskuersporten var vognløp, som fant sted på enorme arenaer kjent som Circux Maximus. I motsetning til andre idretter, krevde ikke vognkjøring noen fysisk dyktighet; i stedet ble det en test av ferdigheter og teamarbeid. Teamene med hester og sjåfører løp rundt på arenaen i forrykende hastigheter, kjempet for posisjon og prøvde å unngå kollisjoner. Løpene var ofte utrolig farlige, og mange førere og hester ble drept eller skadet i løpet av et løp. Til tross for risikoen, var vognløp umåtelig populært blant både de gamle romerne og grekerne.

Reklame: Klikk her for å lytte til lydbøker om romersk historie og andre temaer via BookBeat, med en gratis prøveperiode på 45 dager.