Plutarch: Lycurgus

Plutarch: Lycurgus
Ca. 1 minutters lesetid

Plutarch var en gresk historiker og biograf som levde i det første århundre e.Kr. Hans mest kjente verk er Parallel Lives, en serie biografier som setter sammen fremtredende grekere og romere. En av figurene som er omtalt i Parallel Lives er Lycurgus, den legendariske lovgiveren i Sparta.

I følge Plutarch var Lycurgus ansvarlig for å skape mange av de unike aspektene ved det spartanske samfunnet, inkludert dets militaristiske kultur og dets system for fellesliv. Mens noen historikere har stilt spørsmål ved Plutarchs nøyaktighet, er arbeidet hans fortsatt en viktig kilde til informasjon om Lycurgus og verden han levde i.

P.S. Folk spør meg ofte, hvis jeg bare kunne velge EN bok å lese om romersk historie, hvilken ville det vært? Svaret mitt er alltid SPQR av Mary Beard. Dette er DEN BESTE BOKEN for å få en engasjerende og omfattende oversikt over romerne, og dekker 1,000 år av deres EPISKE historie. Enten du er helt fersk på temaet eller en ekspert er jeg sikker på at du vil like den. Klikk her for å lytte til den norske lydboken nå med en 100% GRATIS prøveperiode fra BookBeat!

Notis: Ved påmelding kommer du til å bli spurt om å oppgi bankkort, men dette er kun en formalitet. Kortet ditt blir ikke trukket noe som helst, og du kan fint avslutte medlemskapet før prøveperioden er over. Også: Hvis du bestemmer deg for å kjøre på og lytte til boken etter å ha klikket på lenken ovenfor kommer jeg til å motta en liten provisjon. OG… Som regel vil du motta et unikt tilbud. Vinn/vinn! Bøkene jeg anbefaler er de jeg personlig har lest og virkelig tror du kommer til å digge!

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Kanskje du vil bidra med den første?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *