Plutarch

plutarch
Ca. 1 minutters lesetid

Plutarch, eller Plutark, var en gresk historiker, filosof og biograf. Han ble født i Chaeronea, Hellas, 1. januar 46 e.Kr, og døde i 120 e.Kr., 75 år gammel. Han er kjent for sine parallelle liv, som er biografier om greske og romerske ledere.

Foreldrene til Plutarch var velstående og han fikk en utmerket utdannelse som barn; Plutarchs far ønsket at sønnen hans skulle ha alle fordelene han aldri hadde. Plutarch ble en ekspert på retorikk, filosofi og matematikk. Han studerte også jus, men praktiserte ikke det fordi han viste seg å være flinkere til å skrive enn jus.

The Parallel Lives er et av de mest kjente verkene til Plutarch. Dette er biografier fra antikkens Hellas og Roma som er paret sammen for sammenligningsformål: for eksempel Alexander den store med Julius Cæsar eller Perikles med Fabius Maximus Corvinus.

P.S. Folk spør meg ofte, hvis jeg bare kunne velge EN bok å lese om romersk historie, hvilken ville det vært? Svaret mitt er alltid SPQR av Mary Beard. Dette er DEN BESTE BOKEN for å få en engasjerende og omfattende oversikt over romerne, og dekker 1,000 år av deres EPISKE historie. Enten du er helt fersk på temaet eller en ekspert er jeg sikker på at du vil like den. Klikk her for å lytte til den norske lydboken nå med en 100% GRATIS prøveperiode fra BookBeat!

Notis: Ved påmelding kommer du til å bli spurt om å oppgi bankkort, men dette er kun en formalitet. Kortet ditt blir ikke trukket noe som helst, og du kan fint avslutte medlemskapet før prøveperioden er over. Også: Hvis du bestemmer deg for å kjøre på og lytte til boken etter å ha klikket på lenken ovenfor kommer jeg til å motta en liten provisjon. OG… Som regel vil du motta et unikt tilbud. Vinn/vinn! Bøkene jeg anbefaler er de jeg personlig har lest og virkelig tror du kommer til å digge!

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Kanskje du vil bidra med den første?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *