Akvedukten i Segovia

Akvedukten i Segovia
Ca. 1 minutters lesetid

Akvedukten i Segovia er en romersk akvedukt og et av de mest gjenkjennelige landemerkene i Spania. Bygget i det 1. århundre e.Kr., transporterte det vann over 50 km fra Frías-elven til den gamle byen Segovia. Akvedukten består av 165 buer og er stedvis nesten 30 meter høy.

Akvedukten i Segovia regnes som et av de best bevarte eksemplene på gammel romersk ingeniørkunst. I 1985 ble det erklært et UNESCOs verdensarvsted. I dag er det et populært turistmål og et ikonisk symbol på Segovia.

P.S. Folk spør meg ofte, hvis jeg bare kunne velge EN bok å lese om romersk historie, hvilken ville det vært? Svaret mitt er alltid SPQR av Mary Beard. Dette er DEN BESTE BOKEN for å få en engasjerende og omfattende oversikt over romerne, og dekker 1,000 år av deres EPISKE historie. Enten du er helt fersk på temaet eller en ekspert er jeg sikker på at du vil like den. Klikk her for å lytte til den norske lydboken nå med en 100% GRATIS prøveperiode fra BookBeat!

Notis: Ved påmelding kommer du til å bli spurt om å oppgi bankkort, men dette er kun en formalitet. Kortet ditt blir ikke trukket noe som helst, og du kan fint avslutte medlemskapet før prøveperioden er over. Også: Hvis du bestemmer deg for å kjøre på og lytte til boken etter å ha klikket på lenken ovenfor kommer jeg til å motta en liten provisjon. OG… Som regel vil du motta et unikt tilbud. Vinn/vinn! Bøkene jeg anbefaler er de jeg personlig har lest og virkelig tror du kommer til å digge!

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Kanskje du vil bidra med den første?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *