Hispania

Hispania
Ca. 1 minutters lesetid

Hispania var en region i den gamle romerske verdenen som omfattet den iberiske halvøy, bestående av dagens Portugal, Spania, Andorra og Gibraltar. Den ble kolonisert av romerne i midten av det andre århundre f.Kr., som oppkalte den etter Hispania Ulterior, som betyr “videre Hispania.”

Over tid ble dette området sterkt romanisert, og ble en del av det keiserlige Romas enorme bindende nettverk. Under sin topp i popularitet utgjorde Hispania en tidel av hele imperiets befolkning mens det ble den mest fremtredende provinsen rundt 4. århundre e.Kr.

Etter dets fall til barbariske horder på forskjellige punkter gjennom senantikken og tidlig middelalder, gjennomgikk området en rekke okkupasjoner, men utviklet seg til slutt til dagens Spania og Portugal.

I dag er rester av romersk sivilisasjon fortsatt synlige i begge land i deres arkitektur og skikker.

P.S. Folk spør meg ofte, hvis jeg bare kunne velge EN bok å lese om romersk historie, hvilken ville det vært? Svaret mitt er alltid SPQR av Mary Beard. Dette er DEN BESTE BOKEN for å få en engasjerende og omfattende oversikt over romerne, og dekker 1,000 år av deres EPISKE historie. Enten du er helt fersk på temaet eller en ekspert er jeg sikker på at du vil like den. Klikk her for å lytte til den norske lydboken nå med en 100% GRATIS prøveperiode fra BookBeat!

Notis: Ved påmelding kommer du til å bli spurt om å oppgi bankkort, men dette er kun en formalitet. Kortet ditt blir ikke trukket noe som helst, og du kan fint avslutte medlemskapet før prøveperioden er over. Også: Hvis du bestemmer deg for å kjøre på og lytte til boken etter å ha klikket på lenken ovenfor kommer jeg til å motta en liten provisjon. OG… Som regel vil du motta et unikt tilbud. Vinn/vinn! Bøkene jeg anbefaler er de jeg personlig har lest og virkelig tror du kommer til å digge!

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Kanskje du vil bidra med den første?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *