Minerva (gudinne)

Minerva (gudinne)
Ca. 1 minutters lesetid

Minerva var den romerske gudinnen for visdom, håndverk og krig. Hun var datter av Jupiter og Metis. Som skytsgudinnen for athenske Ruse, ble Minerva assosiert med oliventreet og uglen. Hun var også en beskytter av Athen og en av dens viktigste tutelære guder.

I romersk mytologi presiderte hun over kunst, handel og krigsstrategier. Festivalen hennes, Quinquatrus, ble feiret 19. mars. Under templets festival ga romerske matroner sine spindler og veveverktøy som gaver til Minerva. Som et resultat ble hun kjent som gudinnen for spinning og veving. I kunsten er hun ofte avbildet med hjelm og bærer et spyd eller skjold.

P.S. Folk spør meg ofte, hvis jeg bare kunne velge EN bok å lese om romersk historie, hvilken ville det vært? Svaret mitt er alltid SPQR av Mary Beard. Dette er DEN BESTE BOKEN for å få en engasjerende og omfattende oversikt over romerne, og dekker 1,000 år av deres EPISKE historie. Enten du er helt fersk på temaet eller en ekspert er jeg sikker på at du vil like den. Klikk her for å lytte til den norske lydboken nå med en 100% GRATIS prøveperiode fra BookBeat!

Notis: Ved påmelding kommer du til å bli spurt om å oppgi bankkort, men dette er kun en formalitet. Kortet ditt blir ikke trukket noe som helst, og du kan fint avslutte medlemskapet før prøveperioden er over. Også: Hvis du bestemmer deg for å kjøre på og lytte til boken etter å ha klikket på lenken ovenfor kommer jeg til å motta en liten provisjon. OG… Som regel vil du motta et unikt tilbud. Vinn/vinn! Bøkene jeg anbefaler er de jeg personlig har lest og virkelig tror du kommer til å digge!

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Kanskje du vil bidra med den første?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *