Domitian

Domitian
Ca. 1 minutters lesetid

Domitian var den niende romerske keiseren, og regjerte fra 81 til 96 e.Kr. Han var kjent for sine militære kampanjer og byggeprosjekter, som inkluderte gjenoppbyggingen av Jupiter-tempelet på Kapitolhøyden og byggingen av et nytt palass på Palatinerhøyden. Domitian la også til en ny fløy til det flaviske palasset, som senere ble ødelagt av brann.

Under hans styre nøt Roma en periode med stabilitet og velstand. Domitian var imidlertid også en hensynsløs hersker, og han fikk kallenavnet “Dominus Noster” (Vår Herre) for sine tyranniske metoder. Han beordret blant annet henrettelsen av mange av fiendene sine, inkludert sin egen svigerinne og niese. Domitians regjeringstid tok slutt da han ble myrdet av en gruppe konspiratører ledet av hans egen kammerherre.

P.S. Folk spør meg ofte, hvis jeg bare kunne velge EN bok å lese om romersk historie, hvilken ville det vært? Svaret mitt er alltid SPQR av Mary Beard. Dette er DEN BESTE BOKEN for å få en engasjerende og omfattende oversikt over romerne, og dekker 1,000 år av deres EPISKE historie. Enten du er helt fersk på temaet eller en ekspert er jeg sikker på at du vil like den. Klikk her for å lytte til den norske lydboken nå med en 100% GRATIS prøveperiode fra BookBeat!

Notis: Ved påmelding kommer du til å bli spurt om å oppgi bankkort, men dette er kun en formalitet. Kortet ditt blir ikke trukket noe som helst, og du kan fint avslutte medlemskapet før prøveperioden er over. Også: Hvis du bestemmer deg for å kjøre på og lytte til boken etter å ha klikket på lenken ovenfor kommer jeg til å motta en liten provisjon. OG… Som regel vil du motta et unikt tilbud. Vinn/vinn! Bøkene jeg anbefaler er de jeg personlig har lest og virkelig tror du kommer til å digge!

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Kanskje du vil bidra med den første?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *