Geta

Geta
Ca. 1 minutters lesetid

Publius Septimius Geta var en romersk keiser som regjerte fra 209 til 211. Han var sønn av Septimius Severus og Julia Domna. Geta ble gjort til medkeiser sammen med sin far i 198. Han styrte kort tid imperiet etter farens død i 211, men han ble snart drept av broren Caracalla, omfavnet av deres mor.

Geta var en dyktig militærsjef og en effektiv administrator. Imidlertid var han upopulær blant det romerske folket på grunn av sin luksuriøse livsstil og hans forhold til andre menn. Getas regjeringstid var preget av sivil uro og konflikt med det parthiske riket.

P.S. Folk spør meg ofte, hvis jeg bare kunne velge EN bok å lese om romersk historie, hvilken ville det vært? Svaret mitt er alltid SPQR av Mary Beard. Dette er DEN BESTE BOKEN for å få en engasjerende og omfattende oversikt over romerne, og dekker 1,000 år av deres EPISKE historie. Enten du er helt fersk på temaet eller en ekspert er jeg sikker på at du vil like den. Klikk her for å lytte til den norske lydboken nå med en 100% GRATIS prøveperiode fra BookBeat!

Notis: Ved påmelding kommer du til å bli spurt om å oppgi bankkort, men dette er kun en formalitet. Kortet ditt blir ikke trukket noe som helst, og du kan fint avslutte medlemskapet før prøveperioden er over. Også: Hvis du bestemmer deg for å kjøre på og lytte til boken etter å ha klikket på lenken ovenfor kommer jeg til å motta en liten provisjon. OG… Som regel vil du motta et unikt tilbud. Vinn/vinn! Bøkene jeg anbefaler er de jeg personlig har lest og virkelig tror du kommer til å digge!

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Kanskje du vil bidra med den første?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *