Caracalla

caracalla
Ca. 1 minutters lesetid

Caracalla var en av de mest notoriske keiserne i Roma. Han var kjent for sin grusomhet og sin tilbøyelighet til vold. Han etterfulgte sin far, Septimius Severus, som keiser i 211 e.Kr. Han regjerte i seks år til sin død i 217 e.Kr.

Caracalla er mest kjent for den Antoninske konstitusjonen, også kjent som Edict of Caracalla, som ga romersk statsborgerskap til alle frie menn i imperiet. Denne handlingen hadde en dyp innvirkning på Romas sosiale struktur og bidro til å få til et mer enhetlig imperium.

Imidlertid huskes Caracalla også for sin brutalitet. Han ble sagt å være paranoid og rask til å bli sint. Hans regjeringstid var preget av drap og massakre. Til slutt ble han myrdet av en av sine egne soldater.

Caracallas liv bestod av ulike ekstremer. Han var en grusom hersker, men var også ansvarlig for noen betydningsfulle reformer i imperiet. Han etterlot seg en arv som ville bli både rost og fordømt i århundrene som fulgte.

P.S. Folk spør meg ofte, hvis jeg bare kunne velge EN bok å lese om romersk historie, hvilken ville det vært? Svaret mitt er alltid SPQR av Mary Beard. Dette er DEN BESTE BOKEN for å få en engasjerende og omfattende oversikt over romerne, og dekker 1,000 år av deres EPISKE historie. Enten du er helt fersk på temaet eller en ekspert er jeg sikker på at du vil like den. Klikk her for å lytte til den norske lydboken nå med en 100% GRATIS prøveperiode fra BookBeat!

Notis: Ved påmelding kommer du til å bli spurt om å oppgi bankkort, men dette er kun en formalitet. Kortet ditt blir ikke trukket noe som helst, og du kan fint avslutte medlemskapet før prøveperioden er over. Også: Hvis du bestemmer deg for å kjøre på og lytte til boken etter å ha klikket på lenken ovenfor kommer jeg til å motta en liten provisjon. OG… Som regel vil du motta et unikt tilbud. Vinn/vinn! Bøkene jeg anbefaler er de jeg personlig har lest og virkelig tror du kommer til å digge!

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Kanskje du vil bidra med den første?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *