Septimius Severus

septimius severus
Ca. 1 minutters lesetid

Septimius Severus var romersk keiser fra 193 til 211, og ble født 11. april i år 145. Selv om han ble født i den afrikanske provinsen Leptis Magna, hadde familien hans opprinnelig kommet fra Italia. Severus’ liv markeres av stor militær suksess.

Han tjenestegjorde ved Romas Donau-grense og steg raskt gjennom gradene, og ble til slutt en kommandør i legionene. I 193, etter keiser Pertinax død, tok Severus makten og regjerte i atten år. Han ble etterfulgt av sønnene Caracalla og Geta etter hans død i 211.

Selv om hans regjeringstid var relativt kort, satte Severus et varig preg på romersk historie. Han var ansvarlig for en rekke militære kampanjer og bidro til å sikre Romas grenser. Han reformerte også skattesystemet og utviklet infrastruktur i hele imperiet.

P.S. Folk spør meg ofte, hvis jeg bare kunne velge EN bok å lese om romersk historie, hvilken ville det vært? Svaret mitt er alltid SPQR av Mary Beard. Dette er DEN BESTE BOKEN for å få en engasjerende og omfattende oversikt over romerne, og dekker 1,000 år av deres EPISKE historie. Enten du er helt fersk på temaet eller en ekspert er jeg sikker på at du vil like den. Klikk her for å lytte til den norske lydboken nå med en 100% GRATIS prøveperiode fra BookBeat!

Notis: Ved påmelding kommer du til å bli spurt om å oppgi bankkort, men dette er kun en formalitet. Kortet ditt blir ikke trukket noe som helst, og du kan fint avslutte medlemskapet før prøveperioden er over. Også: Hvis du bestemmer deg for å kjøre på og lytte til boken etter å ha klikket på lenken ovenfor kommer jeg til å motta en liten provisjon. OG… Som regel vil du motta et unikt tilbud. Vinn/vinn! Bøkene jeg anbefaler er de jeg personlig har lest og virkelig tror du kommer til å digge!

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Kanskje du vil bidra med den første?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *