Otho

Otho
Ca. 1 minutters lesetid

Den romerske keiseren Otho var en fascinerende skikkelse fra romerrikets historie. Han regjerte i bare tre måneder i 69 e.Kr., under Året med de fire keiserne.

Otho ble født inn i en adelig familie og var medlem av det gamle romerske aristokratiet. Han tjenestegjorde som general i hæren og var gift med Poppaea Sabina.

Da keiser Nero begynte å miste støtten, sluttet Otho seg til konspirasjonen mot ham. Etter Neros selvmord utropte Otho seg til keiser, men han møtte konkurranse fra andre kommende keisere. Til slutt ble han beseiret av sin rival Vitellius og begikk selvmord i stedet for å bli tatt til fange.

Othos korte regjeringstid var turbulent, men den gir likevel et spennende innblikk i romerrikets maktkamper.

P.S. Folk spør meg ofte, hvis jeg bare kunne velge EN bok å lese om romersk historie, hvilken ville det vært? Svaret mitt er alltid SPQR av Mary Beard. Dette er DEN BESTE BOKEN for å få en engasjerende og omfattende oversikt over romerne, og dekker 1,000 år av deres EPISKE historie. Enten du er helt fersk på temaet eller en ekspert er jeg sikker på at du vil like den. Klikk her for å lytte til den norske lydboken nå med en 100% GRATIS prøveperiode fra BookBeat!

Notis: Ved påmelding kommer du til å bli spurt om å oppgi bankkort, men dette er kun en formalitet. Kortet ditt blir ikke trukket noe som helst, og du kan fint avslutte medlemskapet før prøveperioden er over. Også: Hvis du bestemmer deg for å kjøre på og lytte til boken etter å ha klikket på lenken ovenfor kommer jeg til å motta en liten provisjon. OG… Som regel vil du motta et unikt tilbud. Vinn/vinn! Bøkene jeg anbefaler er de jeg personlig har lest og virkelig tror du kommer til å digge!

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Kanskje du vil bidra med den første?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *