Forfølgelse av kristne i romerriket

Forfølgelse av kristne i romerriket
Ca. 1 minutters lesetid

Kristne i romerriket ble utsatt for ulike former for forfølgelse fra Neros tid og utover. Dette inkluderte formelle forbud mot kristen tilbedelse, så vel som periodisk og noen ganger tilfeldig vold.

Den store brannen i Roma i 64 e.Kr., som Nero skyldte på de kristne, førte til den første storstilte forfølgelsen av den nye religionen. Men det var under keiser Domitian (81-96) at kristne først formelt ble erklært som fiender av staten. Fra da av fortsatte sporadiske utbrudd av vold mot kristne frem til Konstantins regjeringstid (306-337), da kristendommen endelig ble legalisert.

Selv om forfølgelse av kristne ikke tok slutt med Konstantins konvertering til kristendommen, ble den mye mindre vanlig etterpå. Som et resultat kunne kristendommen spre seg mer fritt over hele romerriket og utover.

P.S. Folk spør meg ofte, hvis jeg bare kunne velge EN bok å lese om romersk historie, hvilken ville det vært? Svaret mitt er alltid SPQR av Mary Beard. Dette er DEN BESTE BOKEN for å få en engasjerende og omfattende oversikt over romerne, og dekker 1,000 år av deres EPISKE historie. Enten du er helt fersk på temaet eller en ekspert er jeg sikker på at du vil like den. Klikk her for å lytte til den norske lydboken nå med en 100% GRATIS prøveperiode fra BookBeat!

Notis: Ved påmelding kommer du til å bli spurt om å oppgi bankkort, men dette er kun en formalitet. Kortet ditt blir ikke trukket noe som helst, og du kan fint avslutte medlemskapet før prøveperioden er over. Også: Hvis du bestemmer deg for å kjøre på og lytte til boken etter å ha klikket på lenken ovenfor kommer jeg til å motta en liten provisjon. OG… Som regel vil du motta et unikt tilbud. Vinn/vinn! Bøkene jeg anbefaler er de jeg personlig har lest og virkelig tror du kommer til å digge!

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Kanskje du vil bidra med den første?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *