Gamle oppfinnelser

Gamle oppfinnelser
Ca. 1 minutters lesetid

Det er fascinerende å tenke på hvordan gamle oppfinnelser førte til goder som vi nå tar for gitt. For eksempel var de gamle romerne ansvarlige for mange innovasjoner som fortsatt er i bruk i dag. De kom opp med buen, som er en nøkkelkomponent i moderne arkitektur.

De oppfant også betong, som er det vanligste byggematerialet i verden. Og selvfølgelig utviklet de akvedukten, et system av kanaler og broer som ble brukt til å transportere vann over lange avstander. Uten disse eldgamle oppfinnelsene ville vår verden sett veldig annerledes ut.

Annonse: Klikk her for å lytte til lydbøker om romerriket, antikken, og andre temaer via BookBeat, med en gratis prøveperiode på 45 dager for deg som leser denne artikkelen. Du forplikter deg ikke til å betale noe som helst, og kan fint avslutte medlemskapet når prøveperioden er over.

P.S. Folk spør meg ofte, hvis jeg bare kunne velge EN bok å lese om romersk historie, hvilken ville det vært? Svaret mitt er alltid SPQR av Mary Beard. Dette er DEN BESTE BOKEN for å få en engasjerende og omfattende oversikt over romerne, og dekker 1,000 år av deres EPISKE historie. Enten du er helt fersk på temaet eller en ekspert er jeg sikker på at du vil like den. Klikk her for å lytte til den norske lydboken nå med en 100% GRATIS prøveperiode fra BookBeat!

Notis: Ved påmelding kommer du til å bli spurt om å oppgi bankkort, men dette er kun en formalitet. Kortet ditt blir ikke trukket noe som helst, og du kan fint avslutte medlemskapet før prøveperioden er over. Også: Hvis du bestemmer deg for å kjøre på og lytte til boken etter å ha klikket på lenken ovenfor kommer jeg til å motta en liten provisjon. OG… Som regel vil du motta et unikt tilbud. Vinn/vinn! Bøkene jeg anbefaler er de jeg personlig har lest og virkelig tror du kommer til å digge!

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Kanskje du vil bidra med den første?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *