Hannibal

hannibal
Ca. 1 minutters lesetid

Hannibal var en kartagisk general som levde i det 3. og 2. århundre f.Kr. Han er mest kjent for å lede en hær over Alpene for å angripe Roma under den andre punerkrigen. Selv om han til slutt ble beseiret, blir hans vågale kampanje fortsatt studert av militærstrateger i dag.

Hannibal ble født i Kartago, en mektig bystat i Nord-Afrika som var låst i konflikt med Roma for kontroll over Middelhavsregionen. Den første puniske krigen brøt ut i 264 f.Kr., og etter tre år med kamper ble Kartago tvunget til å betale en stor sum løsepenger til Roma. Den andre puniske krigen begynte i 218 f.Kr., da Hannibal invaderte Italia ved å lede hæren sin over Alpene.

Han oppnådde en rekke fantastiske seire mot romerne, men ble til slutt beseiret i slaget ved Zama i 202 f.Kr. Etter hans nederlag flyktet Hannibal til Lilleasia, hvor han begikk selvmord i stedet for å bli tatt til fange av romerne. Hans arv lever videre som en av historiens største militære generaler.

P.S. Folk spør meg ofte, hvis jeg bare kunne velge EN bok å lese om romersk historie, hvilken ville det vært? Svaret mitt er alltid SPQR av Mary Beard. Dette er DEN BESTE BOKEN for å få en engasjerende og omfattende oversikt over romerne, og dekker 1,000 år av deres EPISKE historie. Enten du er helt fersk på temaet eller en ekspert er jeg sikker på at du vil like den. Klikk her for å lytte til den norske lydboken nå med en 100% GRATIS prøveperiode fra BookBeat!

Notis: Ved påmelding kommer du til å bli spurt om å oppgi bankkort, men dette er kun en formalitet. Kortet ditt blir ikke trukket noe som helst, og du kan fint avslutte medlemskapet før prøveperioden er over. Også: Hvis du bestemmer deg for å kjøre på og lytte til boken etter å ha klikket på lenken ovenfor kommer jeg til å motta en liten provisjon. OG… Som regel vil du motta et unikt tilbud. Vinn/vinn! Bøkene jeg anbefaler er de jeg personlig har lest og virkelig tror du kommer til å digge!

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Kanskje du vil bidra med den første?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *