Hvem grunnla Roma?

hvem grunnla roma?
Ca. 1 minutters lesetid

Roma er en av de eldste og mest berømte byene i menneskehetens historie. I århundrer var det sete for romerriket, et av de største og mektigste imperiene i verden. Men hvem grunnla Roma? Svaret kan overraske deg.

Det er to hovedteorier om grunnleggelsen av Roma. En krediterer byen til Romulus og Remus, to brødre som ble diet av en vill ulv og fortsatte med å grunnlegge Roma. En annen teori tilskriver byen Aeneas, en trojansk prins som flyktet fra hjemlandet sitt under den trojanske krigen og til slutt tok seg til Italia.

Uansett hvilken historie du tror på, er det ingen tvil om at Roma er en by med en lang og fascinerende historie. Hvis du noen gang har sjansen til å besøke den, må du ta deg tid til å utforske de mange gamle ruinene og lære mer om byens rike fortid.

P.S. Folk spør meg ofte, hvis jeg bare kunne velge EN bok å lese om romersk historie, hvilken ville det vært? Svaret mitt er alltid SPQR av Mary Beard. Dette er DEN BESTE BOKEN for å få en engasjerende og omfattende oversikt over romerne, og dekker 1,000 år av deres EPISKE historie. Enten du er helt fersk på temaet eller en ekspert er jeg sikker på at du vil like den. Klikk her for å lytte til den norske lydboken nå med en 100% GRATIS prøveperiode fra BookBeat!

Notis: Ved påmelding kommer du til å bli spurt om å oppgi bankkort, men dette er kun en formalitet. Kortet ditt blir ikke trukket noe som helst, og du kan fint avslutte medlemskapet før prøveperioden er over. Også: Hvis du bestemmer deg for å kjøre på og lytte til boken etter å ha klikket på lenken ovenfor kommer jeg til å motta en liten provisjon. OG… Som regel vil du motta et unikt tilbud. Vinn/vinn! Bøkene jeg anbefaler er de jeg personlig har lest og virkelig tror du kommer til å digge!

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Kanskje du vil bidra med den første?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *