Julius Caesar familie

Julius Caesar familie
Ca. 2 minutters lesetid

Julius Caesar var en av de mest kjente mennene i historien. Han var en stor general og en dyktig politiker. Men hva vet vi om familien hans? Les videre for å finne ut mer om den berømte romeren sine slektninger.

Caesars far

Caesars far, også kalt Julius Caesar, var en pretor som styrte provinsen Asia. Han var gift tre ganger og hadde fire barn, hvorav to av hans første kone Cornelia. Hans andre kone Pompeia var i slekt med Pompeius, en av Caesars største rivaler. 

Caesars mor

Caesars mor, Aurelia Cotta, kom fra en velstående og innflytelsesrik familie. Hun var en klok kvinne som hjalp sønnen i karrieren. Noen sier at hun til og med reddet livet hans da han var ung! 

Caesars søsken 

Caesar hadde en eldre søster kalt Julia og en yngre bror kalt Caius. Dessverre døde hun ung i fødsel. Caius ble med Cæsar i kampanjene hans i Gallia, men døde av en sykdom i en alder av 19. Julia var også navnet til Caesars tante, som giftet seg med den berømte generalen Gaius Marius.

Caesars kone og barn 

Caesars første kone var Cornelia, datter av Lucius Cornelius Cinna. De hadde en datter sammen kalt Julia. Cornelia døde ung, og Julia døde kort tid etter at ektemannen Pompeius ble drept i kamp. Pompeius var en annen av Caesars rivaler som ble allierte.  

Caesar giftet seg senere med Pompeia (som ikke må forveksles med farens andre kone), men skilte seg fra henne etter at hun ble fersket i en skandale som involverte en annen mann.  

Hans siste kone var Calpurnia, som ikke fødte ham noen barn. 

Caesar adopterte posthumt Octavian, som senere skulle bli den første romerske keiseren under navnet Augustus Caesar.

 

P.S. Folk spør meg ofte, hvis jeg bare kunne velge EN bok å lese om romersk historie, hvilken ville det vært? Svaret mitt er alltid SPQR av Mary Beard. Dette er DEN BESTE BOKEN for å få en engasjerende og omfattende oversikt over romerne, og dekker 1,000 år av deres EPISKE historie. Enten du er helt fersk på temaet eller en ekspert er jeg sikker på at du vil like den. Klikk her for å lytte til den norske lydboken nå med en 100% GRATIS prøveperiode fra BookBeat!

Notis: Ved påmelding kommer du til å bli spurt om å oppgi bankkort, men dette er kun en formalitet. Kortet ditt blir ikke trukket noe som helst, og du kan fint avslutte medlemskapet før prøveperioden er over. Også: Hvis du bestemmer deg for å kjøre på og lytte til boken etter å ha klikket på lenken ovenfor kommer jeg til å motta en liten provisjon. OG… Som regel vil du motta et unikt tilbud. Vinn/vinn! Bøkene jeg anbefaler er de jeg personlig har lest og virkelig tror du kommer til å digge!

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Kanskje du vil bidra med den første?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *