Julius Caesar familie

Julius Caesar familie
Ca. 2 minutters lesetid

Julius Caesar var en av de mest kjente mennene i historien. Han var en stor general og en dyktig politiker. Men hva vet vi om familien hans? Les videre for å finne ut mer om den berømte romeren sine slektninger.

Caesars far

Caesars far, også kalt Julius Caesar, var en pretor som styrte provinsen Asia. Han var gift tre ganger og hadde fire barn, hvorav to av hans første kone Cornelia. Hans andre kone Pompeia var i slekt med Pompeius, en av Caesars største rivaler. 

Caesars mor

Caesars mor, Aurelia Cotta, kom fra en velstående og innflytelsesrik familie. Hun var en klok kvinne som hjalp sønnen i karrieren. Noen sier at hun til og med reddet livet hans da han var ung! 

Caesars søsken 

Caesar hadde en eldre søster kalt Julia og en yngre bror kalt Caius. Dessverre døde hun ung i fødsel. Caius ble med Cæsar i kampanjene hans i Gallia, men døde av en sykdom i en alder av 19. Julia var også navnet til Caesars tante, som giftet seg med den berømte generalen Gaius Marius.

Caesars kone og barn 

Caesars første kone var Cornelia, datter av Lucius Cornelius Cinna. De hadde en datter sammen kalt Julia. Cornelia døde ung, og Julia døde kort tid etter at ektemannen Pompeius ble drept i kamp. Pompeius var en annen av Caesars rivaler som ble allierte.  

Caesar giftet seg senere med Pompeia (som ikke må forveksles med farens andre kone), men skilte seg fra henne etter at hun ble fersket i en skandale som involverte en annen mann.  

Hans siste kone var Calpurnia, som ikke fødte ham noen barn. 

Caesar adopterte posthumt Octavian, som senere skulle bli den første romerske keiseren under navnet Augustus Caesar.