Odin

odin
Ca. 1 minutters lesetid

Odin er en norrøn gud som stammer fra germansk mytologi. Navnet hans stammer fra Woden, som var mest utbredt blant germanerne i romertiden.

I norrøn mytologi er han gudenes allfader og far til Thor. Han er typisk avbildet som en gammel mann med langt skjegg, iført en kappe og en bredbremmet hatt. Han blir ofte ledsaget av de to ravnene hans, Huginn og Muninn, som flyr verden rundt og bringer ham nyheter.

Odin er også assosiert med visdom, krig og død. I norrøn mytologi ofret han ett av øynene for å drikke av visdommens brønn. Hans kone, Frigg, er den norrøne ekteskapets gudinne. De bor i Asgard, en av de ni verdenene i norrøn mytologi.

Odin er en kompleks karakter med mange tilhørende symboler og historier. Som sådan gir han et fascinerende innblikk i norrøn mytologi og religion, men også dets røtter som stammer fra germanernes mytologi.

P.S. Folk spør meg ofte, hvis jeg bare kunne velge EN bok å lese om romersk historie, hvilken ville det vært? Svaret mitt er alltid SPQR av Mary Beard. Dette er DEN BESTE BOKEN for å få en engasjerende og omfattende oversikt over romerne, og dekker 1,000 år av deres EPISKE historie. Enten du er helt fersk på temaet eller en ekspert er jeg sikker på at du vil like den. Klikk her for å lytte til den norske lydboken nå med en 100% GRATIS prøveperiode fra BookBeat!

Notis: Ved påmelding kommer du til å bli spurt om å oppgi bankkort, men dette er kun en formalitet. Kortet ditt blir ikke trukket noe som helst, og du kan fint avslutte medlemskapet før prøveperioden er over. Også: Hvis du bestemmer deg for å kjøre på og lytte til boken etter å ha klikket på lenken ovenfor kommer jeg til å motta en liten provisjon. OG… Som regel vil du motta et unikt tilbud. Vinn/vinn! Bøkene jeg anbefaler er de jeg personlig har lest og virkelig tror du kommer til å digge!

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Kanskje du vil bidra med den første?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *