Neptun: Gud og hersker over havet

Neptun: Gud og hersker over havet
Ca. 2 minutters lesetid

I romersk mytologi var Neptun havets gud. Han er også broren til Jupiter og Pluto. Hans kone var Amphitrite, en sjønymfe. Sammen fikk de sønnen Triton. Neptun ble antatt å forårsake jordskjelv da han ble sint. Han kjørte over havet i en vogn trukket av hippocampi (sjøhester).

I gresk mytologi var Neptun en av de 12 olympierne, og hans domene inkluderte alle vannmasser, både ferske og salt. Han var kjent for sin styrke og kraft, samt sin evne til å kontrollere været.

Slik ble Neptun gud

Neptun er sønn av Saturn og Ops. Ops var overflodens gudinne, så det er ingen overraskelse at sønnen hennes ville vokse opp til å bli havets gud. I noen versjoner av historien hans sies han å ha hatt en tvillingsøster som heter Nerissa.

Neptuns krefter og symboler

I kunsten er Neptun ofte som en skjeggete mann med langt hår, og en krone av tang. I sin hånd holder han en trefork, som er et trepigget spyd. Noen ganger vises han også riende på en vogn trukket av hester eller delfiner. Som havets gud har han makt over stormer og kan skape eller roe dem som han vil. Han kan også forårsake jordskjelv.

Neptun: Gud over havet i romersk mytologi

I romersk mytologi er Neptun kjent som broren til Jupiter og Pluto. Hans kone var Amphitrite, en sjønymfe. De hadde en sønn sammen som het Triton. Triton kunne blåse inn i et konkylie og lage en høy lyd som ville roe eller hisse opp bølgene avhengig av hva faren ønsket.

Avslutningsmessig var Neptun en viktig gud i romersk mytologi. Han var havets gud og hadde makt over stormer og jordskjelv. Han var også broren til Jupiter og Pluto. Hans kone var Amphitrite, en sjønymfe, som han hadde en sønn med ved navn Triton. Og en ting er sikkert: Neptun var ikke en gud man ville ergre hvis man hadde ærender ute på sjøen.