Lucius Verus

Lucius Verus
Ca. 1 minutters lesetid

Lucius Verus var en romersk keiser som regjerte fra 161 til 169. Han var medlem av Nerva-Antonine-dynastiet, og var den adopterte sønnen til keiser Antoninus Pius og keiserinne Avidia. Han delte tronen med sin medkeiser Marcus Aurelius frem til sin død i 169.

Lucius Verus er kjent for sine militære kampanjer mot parthierne, som resulterte i erobringen av byen Ctesiphon og annekteringen av Armenia. Han hadde også tilsyn med Romas seier over avarene og slaverne i Donau-regionen.

Selv om han ikke var like kjent som noen av hans samtidige, var Lucius Verus en viktig skikkelse i romersk historie.

P.S. Folk spør meg ofte, hvis jeg bare kunne velge EN bok å lese om romersk historie, hvilken ville det vært? Svaret mitt er alltid SPQR av Mary Beard. Dette er DEN BESTE BOKEN for å få en engasjerende og omfattende oversikt over romerne, og dekker 1,000 år av deres EPISKE historie. Enten du er helt fersk på temaet eller en ekspert er jeg sikker på at du vil like den. Klikk her for å lytte til den norske lydboken nå med en 100% GRATIS prøveperiode fra BookBeat!

Notis: Ved påmelding kommer du til å bli spurt om å oppgi bankkort, men dette er kun en formalitet. Kortet ditt blir ikke trukket noe som helst, og du kan fint avslutte medlemskapet før prøveperioden er over. Også: Hvis du bestemmer deg for å kjøre på og lytte til boken etter å ha klikket på lenken ovenfor kommer jeg til å motta en liten provisjon. OG… Som regel vil du motta et unikt tilbud. Vinn/vinn! Bøkene jeg anbefaler er de jeg personlig har lest og virkelig tror du kommer til å digge!

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Kanskje du vil bidra med den første?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *