Trajan

trajan
Ca. 1 minutters lesetid

Trajan var en romersk keiser som regjerte fra 98-117 e.Kr. Han ble født i Italica i Spania og hans fulle navn var Marcus Ulpius Traianus. Trajan var den første keiseren som ikke ble født i Italia, og han var også den første keiseren som kom fra en provins utenfor Italia.

Som keiser er Trajan mest kjent for sine militære suksesser. Han utvidet romerriket til dets største størrelse og erobret territorier som aldri før hadde vært under romersk styre. I tillegg var Trajan en effektiv administrator og han gjorde mye for å forbedre imperiets infrastruktur, inkludert å bygge veier og broer. Han lanserte også et storstilt offentlig hjelpeprogram for å hjelpe de som trengte det.

Trajan var en populær keiser i løpet av sin levetid, og hans regjeringstid ble ansett for å være svært vellykket. Han døde i 117 e.Kr. mens han var på kampanje i dagens Irak. Etter hans død ble han etterfulgt av nevøen Hadrian.

P.S. Folk spør meg ofte, hvis jeg bare kunne velge EN bok å lese om romersk historie, hvilken ville det vært? Svaret mitt er alltid SPQR av Mary Beard. Dette er DEN BESTE BOKEN for å få en engasjerende og omfattende oversikt over romerne, og dekker 1,000 år av deres EPISKE historie. Enten du er helt fersk på temaet eller en ekspert er jeg sikker på at du vil like den. Klikk her for å lytte til den norske lydboken nå med en 100% GRATIS prøveperiode fra BookBeat!

Notis: Ved påmelding kommer du til å bli spurt om å oppgi bankkort, men dette er kun en formalitet. Kortet ditt blir ikke trukket noe som helst, og du kan fint avslutte medlemskapet før prøveperioden er over. Også: Hvis du bestemmer deg for å kjøre på og lytte til boken etter å ha klikket på lenken ovenfor kommer jeg til å motta en liten provisjon. OG… Som regel vil du motta et unikt tilbud. Vinn/vinn! Bøkene jeg anbefaler er de jeg personlig har lest og virkelig tror du kommer til å digge!

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Kanskje du vil bidra med den første?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *