Germania

germania
Ca. 1 minutters lesetid

Germania er en latinsk betegnelse for en region i Sentral-Europa, bebodd av germanske stammer. Ordet er avledet fra Germani, som betyr “naboer.” Cæsar var den første som brukte begrepet, og det kan derfor sies at det viser til romerriket sine naboer.

Begrepet har blitt brukt historisk for å referere til et mye større område enn bare det som nå kalles Tyskland.

Germanerne påvirket også vikingenes kultur. Norrøn mytologi stammer nemlig fra Germania. De germanske stammene var de første som utviklet denne formen for folkeminne, som de ga videre til sine etterkommere som senere ble skandinavene.

For øvrig finner oppfatningen om en “arisk” eller “germansk” rase sitt opphav i Germania.

P.S. Folk spør meg ofte, hvis jeg bare kunne velge EN bok å lese om romersk historie, hvilken ville det vært? Svaret mitt er alltid SPQR av Mary Beard. Dette er DEN BESTE BOKEN for å få en engasjerende og omfattende oversikt over romerne, og dekker 1,000 år av deres EPISKE historie. Enten du er helt fersk på temaet eller en ekspert er jeg sikker på at du vil like den. Klikk her for å lytte til den norske lydboken nå med en 100% GRATIS prøveperiode fra BookBeat!

Notis: Ved påmelding kommer du til å bli spurt om å oppgi bankkort, men dette er kun en formalitet. Kortet ditt blir ikke trukket noe som helst, og du kan fint avslutte medlemskapet før prøveperioden er over. Også: Hvis du bestemmer deg for å kjøre på og lytte til boken etter å ha klikket på lenken ovenfor kommer jeg til å motta en liten provisjon. OG… Som regel vil du motta et unikt tilbud. Vinn/vinn! Bøkene jeg anbefaler er de jeg personlig har lest og virkelig tror du kommer til å digge!

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Kanskje du vil bidra med den første?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *