Norrøn mytologi (og dets forbindelse med romerriket)

norrøn mytologi
Ca. 1 minutters lesetid

Norrøn mytologi er samlingen av mytologiske fortellinger som tilhører det skandinaviske folkene, og stammer fra germanerne. Disse fortellingene ble først skrevet ned av Snorre Sturlason på Island fra 1200-tallet, og forteller om en verden bebodd av mange guder og gudinner.

Norrøn mytologi er en undergruppe av germansk hedenskap, som også inkluderer angelsaksisk hedenskap. Dermed har norrøn mytologi en forbindelse med romerriket, i og med at norrønt stammer fra den germanske kulturen.

Romerne kom nemlig for å erobre Germania i det 1. århundre f.Kr. og deres imperium utvidet seg etter hvert til elvene Rhinen og Donau. Det var i løpet av denne tiden de begynte å lære om norrøn mytologi, som var en stor del av gammel germansk kultur.

I omtrent 300 e.Kr. kom så den norrøne mytologien gradvis til Norge, og ble mer og mer utbredt – lenge før vikingtiden begynte mer enn 400 år senere.

P.S. Folk spør meg ofte, hvis jeg bare kunne velge EN bok å lese om romersk historie, hvilken ville det vært? Svaret mitt er alltid SPQR av Mary Beard. Dette er DEN BESTE BOKEN for å få en engasjerende og omfattende oversikt over romerne, og dekker 1,000 år av deres EPISKE historie. Enten du er helt fersk på temaet eller en ekspert er jeg sikker på at du vil like den. Klikk her for å lytte til den norske lydboken nå med en 100% GRATIS prøveperiode fra BookBeat!

Notis: Ved påmelding kommer du til å bli spurt om å oppgi bankkort, men dette er kun en formalitet. Kortet ditt blir ikke trukket noe som helst, og du kan fint avslutte medlemskapet før prøveperioden er over. Også: Hvis du bestemmer deg for å kjøre på og lytte til boken etter å ha klikket på lenken ovenfor kommer jeg til å motta en liten provisjon. OG… Som regel vil du motta et unikt tilbud. Vinn/vinn! Bøkene jeg anbefaler er de jeg personlig har lest og virkelig tror du kommer til å digge!

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Kanskje du vil bidra med den første?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *