Kartago

kartago
Ca. 1 minutters lesetid

Kartago er en gammel by i Tunisia. Det var hovedstaden i det puniske imperiet og er kjent for de puniske krigene mot romerriket, spesielt med general Hannibal i front. Kartago ble grunnlagt av fønikere fra Tyrus, og dets folk var etterkommere av kanaaneere.

Byen lå på kysten av Nord-Afrika, og ble et av de rikeste handelsimperiene i antikken. Den hadde en befolkning på over 500 000 innbyggere på sitt største.

Kartago spilte en viktig rolle i de puniske krigene mot Roma fordi den kontrollerte viktige handelsruter. Byen kjempet også med Roma om kontroll over Sicilia, som de til slutt tapte for Roma.

Etter tre kriger med byen, bestemte romerne seg til slutt for at Kartago utgjorde en altfor stor trussel til å kunne eksistere videre. I 146 f.Kr. brukte de dermed sju dager på å systematisk ødelegge byen og massakrere alle dens innbyggere.

Kartago ble senere gjenoppbygget, og er nå en forstad til Tunis, Tunisias hovedstad og største by.

P.S. Folk spør meg ofte, hvis jeg bare kunne velge EN bok å lese om romersk historie, hvilken ville det vært? Svaret mitt er alltid SPQR av Mary Beard. Dette er DEN BESTE BOKEN for å få en engasjerende og omfattende oversikt over romerne, og dekker 1,000 år av deres EPISKE historie. Enten du er helt fersk på temaet eller en ekspert er jeg sikker på at du vil like den. Klikk her for å lytte til den norske lydboken nå med en 100% GRATIS prøveperiode fra BookBeat!

Notis: Ved påmelding kommer du til å bli spurt om å oppgi bankkort, men dette er kun en formalitet. Kortet ditt blir ikke trukket noe som helst, og du kan fint avslutte medlemskapet før prøveperioden er over. Også: Hvis du bestemmer deg for å kjøre på og lytte til boken etter å ha klikket på lenken ovenfor kommer jeg til å motta en liten provisjon. OG… Som regel vil du motta et unikt tilbud. Vinn/vinn! Bøkene jeg anbefaler er de jeg personlig har lest og virkelig tror du kommer til å digge!

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Kanskje du vil bidra med den første?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *