Marcus Tullius Cicero

marcus tullius cicero
Ca. 1 minutters lesetid

Marcus Tullius Cicero var en romersk filosof, politiker, advokat, orator og akademiker som levde i det 1. århundre f.Kr. Han er ansett for å være en av de største romerske statsmenn og talere gjennom tidene, og hans enorme mengde arbeid hadde en dyp innflytelse på vestlig filosofi.

Cicero ble født inn i en velstående familie i Roma, og han fikk en omfattende utdannelse. Han ble flytende i gresk og latinsk litteratur, og han studerte retorikk og filosofi under noen av de mest anerkjente lærde på sin tid.

Cicero begynte sin karriere som advokat, men han gikk snart inn i politikken. Han tjente som konsul i 63 f.Kr., og han spilte en sentral rolle i nederlaget til Catilines konspirasjon. Ciceros skarpe taler mot Catilina ga ham et rykte som en mester i retorikk, og han fortsatte med en vellykket politisk karriere.

Imidlertid førte hans motstand mot Julius Cæsar til hans eksil fra Roma, og han ble til slutt myrdet av agenter til Mark Antony. Til tross for sin tragiske slutt, er Marcus Tullius Cicero fortsatt en av de mest ærede skikkelsene i romersk historie.

P.S. Folk spør meg ofte, hvis jeg bare kunne velge EN bok å lese om romersk historie, hvilken ville det vært? Svaret mitt er alltid SPQR av Mary Beard. Dette er DEN BESTE BOKEN for å få en engasjerende og omfattende oversikt over romerne, og dekker 1,000 år av deres EPISKE historie. Enten du er helt fersk på temaet eller en ekspert er jeg sikker på at du vil like den. Klikk her for å lytte til den norske lydboken nå med en 100% GRATIS prøveperiode fra BookBeat!

Notis: Ved påmelding kommer du til å bli spurt om å oppgi bankkort, men dette er kun en formalitet. Kortet ditt blir ikke trukket noe som helst, og du kan fint avslutte medlemskapet før prøveperioden er over. Også: Hvis du bestemmer deg for å kjøre på og lytte til boken etter å ha klikket på lenken ovenfor kommer jeg til å motta en liten provisjon. OG… Som regel vil du motta et unikt tilbud. Vinn/vinn! Bøkene jeg anbefaler er de jeg personlig har lest og virkelig tror du kommer til å digge!

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Kanskje du vil bidra med den første?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *