Romerriket: Klær

Romerriket: Klær
Ca. 1 minutters lesetid

Under høyden av Romerriket tjente klær både funksjonelle og estetiske formål. Mens enkle tunikaer var vanlig blant borgere i lavere klasse, hadde velstående romere ofte på seg overdådige plagg utsmykket med gulltråd og edelstener. Selv slaver var ikke immune mot datidens motetrender, og det var ikke uvanlig at de ble pyntet i dyre klær som deres herrer ikke hadde bruk for.

Mens moten til romerriket kan virke merkelig for moderne øyne, spilte den en viktig rolle i datidens sosiale hierarki. Klær fungerte som en måte å vise frem sin rikdom og status, og de som hadde råd til de mest ekstravagante plaggene ble høyt respektert av sine jevnaldrende. I et samfunn der utseende var alt, var klær et essensielt verktøy for de som ville klatre på den sosiale rangstigen.

P.S. Folk spør meg ofte, hvis jeg bare kunne velge EN bok å lese om romersk historie, hvilken ville det vært? Svaret mitt er alltid SPQR av Mary Beard. Dette er DEN BESTE BOKEN for å få en engasjerende og omfattende oversikt over romerne, og dekker 1,000 år av deres EPISKE historie. Enten du er helt fersk på temaet eller en ekspert er jeg sikker på at du vil like den. Klikk her for å lytte til den norske lydboken nå med en 100% GRATIS prøveperiode fra BookBeat!

Notis: Ved påmelding kommer du til å bli spurt om å oppgi bankkort, men dette er kun en formalitet. Kortet ditt blir ikke trukket noe som helst, og du kan fint avslutte medlemskapet før prøveperioden er over. Også: Hvis du bestemmer deg for å kjøre på og lytte til boken etter å ha klikket på lenken ovenfor kommer jeg til å motta en liten provisjon. OG… Som regel vil du motta et unikt tilbud. Vinn/vinn! Bøkene jeg anbefaler er de jeg personlig har lest og virkelig tror du kommer til å digge!

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Kanskje du vil bidra med den første?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *